TV Turnir šampiona: Debakl Sloge i to košarkaškom razlikom!

Rukometaši dobojske Sloge deklasirani su od Tatran Prešova iz Slovačke na startu 47. po redu TV turnira šampiona u Doboju.

Ostali sportovi 18.08.2015 | 21:00
TV Turnir šampiona: Debakl Sloge i to košarkaškom razlikom!

Nakon svečanog otvaranja TV turnira šampiona u Doboju, privilegiju da otvore takmičarski dio imali su rukometaši domaćina Sloge i branioca trofeja Tatran Prešova.

Ali, Dobojlije, koje su zbog prošlogodišnjih poplava "zamrzle" svoje postojanje, nisu u utorak uspjele da se ozbiljnije suprotstave dvostrukim uzastopnim osvajačima trofeja, koji su slavili košarkaškom razlikom (!?). Bilo je 53:19 (22:12).

Samo u početku, ekipa Emira Junuzovića je održavala "egal" (4:4), a onda su gosti "ubacili" u višu brzinu i serijom od 5:0 stekli pet golova prednosti (9:4).

Slovačku seriju golova je potom prekinuo Srđan Gavrić, ali to nije omelo Slovake da nastave u još jačem ritmu i praktično "slome" rivala već u prvom poluvremenu. Prednost je konstatno rasla, a na tri minuta do kraja prvog poluvremena bila je i dvocifrena (19:9).

Tim trenera Rastislava Tritika je do isteka 30. minuta zadržao vođstvo sa pola "gasa" i sa "plus 10" se otišlo na odmor - 22:12.

U nastavku susreta viđena je ista slika na terenu u Doboju - učesnik SEHA lige i aktuelni pobjednik je rešetao mrežu Sloge, u 44. minutu je bilo 20 razlike (35:15), pet minuta kasnije i "+25" (40:15), a ubrzo i +30 (46:16).

Tatran je do kraja još i povisio vođstvo do konačnih 53:19 za prve osvojene bodove na turniru.

Srđan Gavrić je sa četiri gola bio najbolji u taboru Sloge sa četiri postignuta pogotka.

Kasnije večeras na teren izlazi slovenačko Gorenje, koje će odmjeriti snage sa reprezentacijom Saudijske Arabije, a posljednji meč prvog takmičarskog dana igraće ljubuški Izviđač i Antalija iz Turske (21 h).

Komentari / 0

Ostavite komentar