Хамилтон и Розберг: Белгија за искупљење!

Возачи Мерцедеса Луис Хамилтон и Нико Розберг рекли су да имају намеру да се на Великој награди Белгије искупе за разочаравајућу трку у Мађарској.

Остали спортови 19.08.2015 | 09:20
Хамилтон и Розберг: Белгија за искупљење!

Актуелни шампион Формуле 1 је на стази „Хунгароринг“ заузео шесто место после низа грешака, док је Немац био две позиције иза.

То је била прва трка у последње две сезоне на којој се ниједан од возача немачког тима није нашао на победничком постољу.

Велика награда Белгије вози се у недељу од 14 часова на легендарној стази „Спа Франкоршамп“ и то ће бити прва трка после летње паузе.

„Добро је направити паузу и провести време у одмору, тренинзима и ’пуњењу батерија’. Али, наравно, увек постоји нешто у глави што те тера да се вратиш на стазу - посебно после трке каква је била у Мађарској“, рекао је Хамилтон, који је одмор провео на Барбадосу и у Њујорку.

Розберг је рекао да је веома разочаран због пропуштене прилике на „Хунгарорингу“.

„Летња пауза је одлична шанса за екипу да се ’напуне батерије’ после тешког почетка године и сигурно да су сви заслужили одмор после великог посла који су уложили у стварање невероватних возила које имамо ове сезоне“, рекао је Розберг, који је одмор провео на Ибици, „Трка у Мађарској је била велико разочарање и од тада једва чекам да се вратим на стазу. Када сте у тесној борби за титулу свака прилика да освојите бодове је пресудна и морам да је искористим. Такође, морам сам да их створим. То је циљ за други део шампионата, сада смо на половини“.

Хамилтон је први у шампионату са 202 бода, а иза њега је Розберг са 21 бодом мање. У борбу за титулу укључио се и возач Ферарија Себастијан Фетел, који после после победе у Мађарској има 160 бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар