Hamilton i Rozberg: Belgija za iskupljenje!

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Niko Rozberg rekli su da imaju nameru da se na Velikoj nagradi Belgije iskupe za razočaravajuću trku u Mađarskoj.

Ostali sportovi 19.08.2015 | 09:20
Hamilton i Rozberg: Belgija za iskupljenje!

Aktuelni šampion Formule 1 je na stazi „Hungaroring“ zauzeo šesto mesto posle niza grešaka, dok je Nemac bio dve pozicije iza.

To je bila prva trka u poslednje dve sezone na kojoj se nijedan od vozača nemačkog tima nije našao na pobedničkom postolju.

Velika nagrada Belgije vozi se u nedelju od 14 časova na legendarnoj stazi „Spa Frankoršamp“ i to će biti prva trka posle letnje pauze.

„Dobro je napraviti pauzu i provesti vreme u odmoru, treninzima i ’punjenju baterija’. Ali, naravno, uvek postoji nešto u glavi što te tera da se vratiš na stazu - posebno posle trke kakva je bila u Mađarskoj“, rekao je Hamilton, koji je odmor proveo na Barbadosu i u Njujorku.

Rozberg je rekao da je veoma razočaran zbog propuštene prilike na „Hungaroringu“.

„Letnja pauza je odlična šansa za ekipu da se ’napune baterije’ posle teškog početka godine i sigurno da su svi zaslužili odmor posle velikog posla koji su uložili u stvaranje neverovatnih vozila koje imamo ove sezone“, rekao je Rozberg, koji je odmor proveo na Ibici, „Trka u Mađarskoj je bila veliko razočaranje i od tada jedva čekam da se vratim na stazu. Kada ste u tesnoj borbi za titulu svaka prilika da osvojite bodove je presudna i moram da je iskoristim. Takođe, moram sam da ih stvorim. To je cilj za drugi deo šampionata, sada smo na polovini“.

Hamilton je prvi u šampionatu sa 202 boda, a iza njega je Rozberg sa 21 bodom manje. U borbu za titulu uključio se i vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji posle posle pobede u Mađarskoj ima 160 bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar