Парламент Српске да разматра агенду

Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Републике Српске Миланко Михајилица предложио је да Влада Републике Српске реформску агенду достави парламенту Српске на разматрање.

Република Српска 18.08.2015 | 14:25
Парламент Српске да разматра агенду

"Реформска агенда је један од најозбиљнијих докумената који је трасирао политичке и економске путеве у наредних неколико година, а са којим јавност, као и највећи број министара и народних посланика није упознат", рекао је Михајилица новинарима у Бањалуци, након састанка са предсједником Савеза синдиката Републике Српске Ранком Мишић.

Он је нагласио да подржава став Савеза синдиката Републике Српске да кроз разговоре са социјалним партнерима и опозицијом треба доћи до рјешења у смислу одређених измјена постојећег Закона о раду, истичући да не види потребу доношења новог закона о раду, као и других закона који су на штету радника и грађана у Српској.

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић сматра да прихватање реформске агенде и испуњавања обавеза које су преузели политичари не гарантује народу да ће то извести Српску и БиХ из кризе.

Мишићева је рекла да разговори у Савезу синдиката са политичким странкама нису политички мотивисани, истичући да је свака врста политизације оваквих догађаја не води рјешењу, већ продубљивању кризе у Српској.

Она је поновила да Савез синдиката Републике Српске неће прихватити умањење стечених радничких права, која су утемељена на конвенцијама Међународне организације рада које је ратификовала БиХ, те да је синдикат и даље спреман свим средствима којима располаже, укључујући и протесте да се бори да очува радничка права која има у постојећем Закону о раду у Српској.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ким Баја Д.

18.08.2015 12:29

То су наши стручњаци прегледали и све је у реду, немојте уносити панику,страх и сумњу у народ јер је то подривање нашег демократског система!

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

18.08.2015 12:31

ЗБОГ ОВАКВИХ ЈЕ ПОСЛОВИЦА КАД ПАМЕТАН ЗАЦУТИ БУДАЛА ПРОГОВОРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

18.08.2015 14:39

Боље да си цутао.

Name

дивља јабука

18.08.2015 20:25

Ту аџенду ови никад неће провести.

ОДГОВОРИТЕ