Parlament Srpske da razmatra agendu

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Republike Srpske Milanko Mihajilica predložio je da Vlada Republike Srpske reformsku agendu dostavi parlamentu Srpske na razmatranje.

Republika Srpska 18.08.2015 | 14:25
Parlament Srpske da razmatra agendu

"Reformska agenda je jedan od najozbiljnijih dokumenata koji je trasirao političke i ekonomske puteve u narednih nekoliko godina, a sa kojim javnost, kao i najveći broj ministara i narodnih poslanika nije upoznat", rekao je Mihajilica novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa predsjednikom Saveza sindikata Republike Srpske Rankom Mišić.

On je naglasio da podržava stav Saveza sindikata Republike Srpske da kroz razgovore sa socijalnim partnerima i opozicijom treba doći do rješenja u smislu određenih izmjena postojećeg Zakona o radu, ističući da ne vidi potrebu donošenja novog zakona o radu, kao i drugih zakona koji su na štetu radnika i građana u Srpskoj.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić smatra da prihvatanje reformske agende i ispunjavanja obaveza koje su preuzeli političari ne garantuje narodu da će to izvesti Srpsku i BiH iz krize.

Mišićeva je rekla da razgovori u Savezu sindikata sa političkim strankama nisu politički motivisani, ističući da je svaka vrsta politizacije ovakvih događaja ne vodi rješenju, već produbljivanju krize u Srpskoj.

Ona je ponovila da Savez sindikata Republike Srpske neće prihvatiti umanjenje stečenih radničkih prava, koja su utemeljena na konvencijama Međunarodne organizacije rada koje je ratifikovala BiH, te da je sindikat i dalje spreman svim sredstvima kojima raspolaže, uključujući i proteste da se bori da očuva radnička prava koja ima u postojećem Zakonu o radu u Srpskoj.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kim Baja D.

18.08.2015 14:29

To su naši stručnjaci pregledali i sve je u redu, nemojte unositi paniku,strah i sumnju u narod jer je to podrivanje našeg demokratskog sistema!

ODGOVORITE
Name

srbin

18.08.2015 14:31

ZBOG OVAKVIH JE POSLOVICA KAD PAMETAN ZACUTI BUDALA PROGOVORI

ODGOVORITE
Name

djuro

18.08.2015 16:39

Bolje da si cutao.

Name

divlja jabuka

18.08.2015 22:25

Tu adžendu ovi nikad neće provesti.

ODGOVORITE