Мото ГП: Лоренцо побиједио у Брну и стигао Росија!

Возач Јамахе Хорхе Лоренцо тријумфовао је на 11. трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата, Великој награди Чешке.

Остали спортови 16.08.2015 | 21:40
Мото ГП: Лоренцо побиједио у Брну и стигао Росија!

Шпанац је на стази “Брно” дошао до пете победе ове сезоне, а 59. у сезони у времену од 42:53.042 минута.

Друго место, са четири и по секунде заостатка, заузео је Марк Маркес на Репсол Хонди, док се на најнижем степенику победничког постоља нашао други возач Јамахе Валентино Роси.

Захваљујући том тријумфу, Лоренцо је стигао ‘Доктора’ у генералном пласману, па се први пут од почетка сезоне Италијан не налази на челу. Обојица имају по 211 бодова, али је Шпанац на челу јер је ове сезоне остварио две победе више од свог тимског колеге.

Лоренцо је у Брну био незаустављив од првих тренинга, па све до краја трке. На старту је успео да задржи прву позицију испред Маркеса и Бредлија Смита на Јамахи екипе Тех 3 и брзо се освоји. Бранилац титуле је само неколико кругова успео да одржи корак за њим, а потом су обојица имали поприлично усамљену трку.

Роси је, с друге стране, лоше стартовао и изгубио је две позиције – од Смита и Андрее Довициоза на Дукатију. Италијан је врло брзо успео да се нађе испред Смита, чију грешку је искористио и Роси, па се пробио на четврто место. ‘Доктор’ је потом вребао своју шансу да претекне сународника, што је и успео у другом кругу, а иако су и Довицизо и Андреа Јаноне на другом Дукатију били веома близу, нису успели да му припрете.

Јаноне је добио дуел двојице возача Дукатија, испред Данија Педросе на Репсол Хонди, који је возио повређен после пада током тренинга у петак. Довициозо је морао да се задовољи шестим местом, испред Бредлија Смита, браће Еспаргаро, Пола и Алеша, и Данила Петручија на Прамак Дукатију. Трку, између осталих, нису завршили возач Сузукија Маверик Вињалес и Кал Крачлоу на ЛЦР Хонди.

Овогодишњи Мото ГП шампионат се наставља 30. августа трком за Велику награду Британије на стази “Силверстон”.

Коментари / 0

Оставите коментар