Moto GP: Lorenco pobijedio u Brnu i stigao Rosija!

Vozač Jamahe Horhe Lorenco trijumfovao je na 11. trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Češke.

Ostali sportovi 16.08.2015 | 21:40
Moto GP: Lorenco pobijedio u Brnu i stigao Rosija!

Španac je na stazi “Brno” došao do pete pobede ove sezone, a 59. u sezoni u vremenu od 42:53.042 minuta.

Drugo mesto, sa četiri i po sekunde zaostatka, zauzeo je Mark Markes na Repsol Hondi, dok se na najnižem stepeniku pobedničkog postolja našao drugi vozač Jamahe Valentino Rosi.

Zahvaljujući tom trijumfu, Lorenco je stigao ‘Doktora’ u generalnom plasmanu, pa se prvi put od početka sezone Italijan ne nalazi na čelu. Obojica imaju po 211 bodova, ali je Španac na čelu jer je ove sezone ostvario dve pobede više od svog timskog kolege.

Lorenco je u Brnu bio nezaustavljiv od prvih treninga, pa sve do kraja trke. Na startu je uspeo da zadrži prvu poziciju ispred Markesa i Bredlija Smita na Jamahi ekipe Teh 3 i brzo se osvoji. Branilac titule je samo nekoliko krugova uspeo da održi korak za njim, a potom su obojica imali poprilično usamljenu trku.

Rosi je, s druge strane, loše startovao i izgubio je dve pozicije – od Smita i Andree Dovicioza na Dukatiju. Italijan je vrlo brzo uspeo da se nađe ispred Smita, čiju grešku je iskoristio i Rosi, pa se probio na četvrto mesto. ‘Doktor’ je potom vrebao svoju šansu da pretekne sunarodnika, što je i uspeo u drugom krugu, a iako su i Dovicizo i Andrea Janone na drugom Dukatiju bili veoma blizu, nisu uspeli da mu priprete.

Janone je dobio duel dvojice vozača Dukatija, ispred Danija Pedrose na Repsol Hondi, koji je vozio povređen posle pada tokom treninga u petak. Doviciozo je morao da se zadovolji šestim mestom, ispred Bredlija Smita, braće Espargaro, Pola i Aleša, i Danila Petručija na Pramak Dukatiju. Trku, između ostalih, nisu završili vozač Suzukija Maverik Vinjales i Kal Kračlou na LCR Hondi.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja 30. avgusta trkom za Veliku nagradu Britanije na stazi “Silverston”.

Komentari / 0

Ostavite komentar