Пронађена олупина индонежанског авиона

Остаци индонежанског путничког авиона компаније "Тригана ер сервис", који је изгубио контакт са контролом лета, пронађени су у области Октабе на Папуи Новој Гвинеји, речено је у министарству саобраћаја, јавља Ројтерс.

Свијет 16.08.2015 | 16:25
Пронађена олупина индонежанског авиона

 

Авион је ударио у планину, при чему су погинула сва 54 путника.

То је раније рекао неименовани извор из локалног авио-превозника, пренијеле су РИА Новости.

Авион АТР-42, индонежанске компаније "Тригана ер сервис", у коме су се налазила 54 путника и чланова посаде, изгубио је контакт са контролом лета док се налазио изнад забачених предјела провинције Папуе на крајњем истоку Индонезије.

На Твитер налогу агенције БАСАРНАС наводи се да је авион летио на домаћој линији и да припада компанији "Тригана", те да се у њему налазило 44 одрасла путника, петоро дјеце и пет чланова посаде.

Авион АТР-42 изгубио је контакт пола сата након узлијетања са аеродрома Сентани у престоници Папуе, Џајапури, на лету до Оксибила, који је требало да траје око 45 минута, стоји у саопштењу компаније.

Мјештани села у удаљеном и планинском региону Папуа, на истоку Индонезије, пријавили су пад авиона, изјавио је данас званичник компаније "Тригана ер сервис", само неколико часова након што је летјелица са 54 особе нестала са радарских екрана.

"Добили смо извјештаје од мјештана. Заједно са спасилачким тимом, такође, шаљемо и летјелицу да помогне у потрази", рекао је директор операција у "Тригана ер сервису" Бени Сумарјанто.

Авион није био опремљен аутоматским системом за праћењем што додатно отежава потрагу.

(Агенције)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стрелац

16.08.2015 10:01

Питајте ЦИА-у гдје је нестао...

ОДГОВОРИТЕ