Pronađena olupina indonežanskog aviona

Ostaci indonežanskog putničkog aviona kompanije "Trigana er servis", koji je izgubio kontakt sa kontrolom leta, pronađeni su u oblasti Oktabe na Papui Novoj Gvineji, rečeno je u ministarstvu saobraćaja, javlja Rojters.

Svijet 16.08.2015 | 16:25
Pronađena olupina indonežanskog aviona

 

Avion je udario u planinu, pri čemu su poginula sva 54 putnika.

To je ranije rekao neimenovani izvor iz lokalnog avio-prevoznika, prenijele su RIA Novosti.

Avion ATR-42, indonežanske kompanije "Trigana er servis", u kome su se nalazila 54 putnika i članova posade, izgubio je kontakt sa kontrolom leta dok se nalazio iznad zabačenih predjela provincije Papue na krajnjem istoku Indonezije.

Na Tviter nalogu agencije BASARNAS navodi se da je avion letio na domaćoj liniji i da pripada kompaniji "Trigana", te da se u njemu nalazilo 44 odrasla putnika, petoro djece i pet članova posade.

Avion ATR-42 izgubio je kontakt pola sata nakon uzlijetanja sa aerodroma Sentani u prestonici Papue, Džajapuri, na letu do Oksibila, koji je trebalo da traje oko 45 minuta, stoji u saopštenju kompanije.

Mještani sela u udaljenom i planinskom regionu Papua, na istoku Indonezije, prijavili su pad aviona, izjavio je danas zvaničnik kompanije "Trigana er servis", samo nekoliko časova nakon što je letjelica sa 54 osobe nestala sa radarskih ekrana.

"Dobili smo izvještaje od mještana. Zajedno sa spasilačkim timom, takođe, šaljemo i letjelicu da pomogne u potrazi", rekao je direktor operacija u "Trigana er servisu" Beni Sumarjanto.

Avion nije bio opremljen automatskim sistemom za praćenjem što dodatno otežava potragu.

(Agencije)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Strelac

16.08.2015 10:01

Pitajte CIA-u gdje je nestao...

ODGOVORITE