Брчко: Села већ 10 година без воде

Проблеми са водоснабдијевањем неколико села у јужном дијелу Брчко дистрикта траје већ 10 година. Мјештани су огорчени, а за све криве локалну власт.

Босна и Херцеговина 14.08.2015 | 22:47
Брчко: Села већ 10 година без воде

Иако годинама слушају обећања од стране појединих представника власти Брчко дистрикта, мјештани Ограђеновца и околних села у јужном дијелу дистрикта муку муче са водоснабдијевањем. Посљедњим буџетом предвиђено је 300.000 КМ за рјешење тог проблема, али очито да не постоји политичка воља и да је циљ манипулисање народом сваке изборне године, тврди предсједник МЗ Ограђеновац Амир Лишић.

Постојећи водовод којег су заједничким снагама изградили мјештани околних села ЈП „Комунално Брчко“ наводно не жели преузети због лоше инсталације, истакао је Лишић. Све је сведено на политику, јер воде на изворишту има, нагласио је он.

Проблеме са водоснабдијевањем на овом подручју има преко 900 домаћинстава. Они се сналазе на разне начине. У ријетким приликама када имају воду, мјештани се онда муче се слабим притиском, а стално је присутан и страх од заразних болести.

Из Владе Брчко дистрикта смо сазнали да је надлежно одјељење покренуло административну процедуру, али да је тешко говорити о временском периоду потребном за реализацију овог пројекта. Мјештанима Ограђеновца и околних села не преостаје ништа друго него да чекају и да се надају скором рјешењу њиховог проблема.

(БН ТВ)

 

Коментари / 0

Оставите коментар