Brčko: Sela već 10 godina bez vode

Problemi sa vodosnabdijevanjem nekoliko sela u južnom dijelu Brčko distrikta traje već 10 godina. Mještani su ogorčeni, a za sve krive lokalnu vlast.

Bosna i Hercegovina 14.08.2015 | 22:47
Brčko: Sela već 10 godina bez vode

Iako godinama slušaju obećanja od strane pojedinih predstavnika vlasti Brčko distrikta, mještani Ograđenovca i okolnih sela u južnom dijelu distrikta muku muče sa vodosnabdijevanjem. Posljednjim budžetom predviđeno je 300.000 KM za rješenje tog problema, ali očito da ne postoji politička volja i da je cilj manipulisanje narodom svake izborne godine, tvrdi predsjednik MZ Ograđenovac Amir Lišić.

Postojeći vodovod kojeg su zajedničkim snagama izgradili mještani okolnih sela JP „Komunalno Brčko“ navodno ne želi preuzeti zbog loše instalacije, istakao je Lišić. Sve je svedeno na politiku, jer vode na izvorištu ima, naglasio je on.

Probleme sa vodosnabdijevanjem na ovom području ima preko 900 domaćinstava. Oni se snalaze na razne načine. U rijetkim prilikama kada imaju vodu, mještani se onda muče se slabim pritiskom, a stalno je prisutan i strah od zaraznih bolesti.

Iz Vlade Brčko distrikta smo saznali da je nadležno odjeljenje pokrenulo administrativnu proceduru, ali da je teško govoriti o vremenskom periodu potrebnom za realizaciju ovog projekta. Mještanima Ograđenovca i okolnih sela ne preostaje ništa drugo nego da čekaju i da se nadaju skorom rješenju njihovog problema.

(BN TV)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar