ЕП: Пораз кадета Србије од Турске! Ништа од полуфинала!

Кадетска кошаркашка репрезентација Србије заустављена је у четвртфиналу шампионата Европе у Литванији.

Кошарка 14.08.2015 | 23:15
ЕП: Пораз кадета Србије од Турске! Ништа од полуфинала!

Боља од Србије била је селекција Турске и то прилично убедљиво – 87:66 (24:16, 20:17, 20:18, 23:15).

Турска је од почетка до краја утакмице била у предности, постепено је подизала разлику, па тим Ненада Трунића практично није имао никакве шансе.

Изабраници селектора Ненада Трунића су после два уводна пораза на шампионату од БиХ и Финске услели да се домогну друге фазе и заузму треће место у групи са ког су се пласирали у борбу за полуфинале, али ће уместо за медаљу играти за пласман од пете до осме позиције.

Ривал ће им у суботу од 15.45 бити селекција Финске, којој ће моћи да се реванширају за пораз у групној фази.

Дуел са Турцима није почео по плану, јер су "орлићи" једино вођство имали на самом почетку после тројке Ускоковића за 3:2. Ривал је већ до средине прве четвртине преко Битима и Сипахија стекао двоцифрену предност од 5:15.

Поменутом противничком тандему прикључио се Дуран који је експресно дошао до 12 поена и повисио на 12 разлике (11:23), а пред први обавезан предах Тадић је погодио тројку за 16:24.

Наше кошаркашке наде успеле су да приђу на минус четири (20:24), али како одбрана није постојала, Турци су се опет одлепили и то серијом 0:10, коју је прекинуо Пецарски са два плус један, а Матић је вратио једноцифрену разлику (25:34).

Кад год би Србија покушала да ухвати резултатски прикључак, ривал би имао спреман одговор и на полувремену је водио са 33:44 предвођен изузетним Дураном који је убацио 16 поена и Битимом који је имао поен мање. У нашим редовима бољи од осталих био је Латиновић са 10.

И наставак је протекао у истом ритму, наши играчи никако нису могли да ухвате корак и Турци су славили убедљив тријумф, са на крају максималних плус 21 и 66:87. "Орлићи" нису имали решење за Битима (27 поена и осам скокова) и Дурана који је имао импресиван дабл-дабл од 23 поена и чак 17 скокова.

У дресу Србије предњачили су Ускоковић са 21 и Пецарски и Латиновић са по 12 поена, што је без адекватне помоћи саиграча било недовољно.

Ускоковић је предводио Србију са 21 поеном и 5 асистенција, док су Латиновић и Пецарски додали по 12 поена. У победничкој екипи Битим је убацио 27, а Дуран 23 поена.

Турска ће у полуфиналу играти против домаћина Литваније, а у другом полуфиналу састају се БиХ и Шпанија.

Коментари / 0

Оставите коментар