EP: Poraz kadeta Srbije od Turske! Ništa od polufinala!

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije zaustavljena je u četvrtfinalu šampionata Evrope u Litvaniji.

Košarka 14.08.2015 | 23:15
EP: Poraz kadeta Srbije od Turske! Ništa od polufinala!

Bolja od Srbije bila je selekcija Turske i to prilično ubedljivo – 87:66 (24:16, 20:17, 20:18, 23:15).

Turska je od početka do kraja utakmice bila u prednosti, postepeno je podizala razliku, pa tim Nenada Trunića praktično nije imao nikakve šanse.

Izabranici selektora Nenada Trunića su posle dva uvodna poraza na šampionatu od BiH i Finske usleli da se domognu druge faze i zauzmu treće mesto u grupi sa kog su se plasirali u borbu za polufinale, ali će umesto za medalju igrati za plasman od pete do osme pozicije.

Rival će im u subotu od 15.45 biti selekcija Finske, kojoj će moći da se revanširaju za poraz u grupnoj fazi.

Duel sa Turcima nije počeo po planu, jer su "orlići" jedino vođstvo imali na samom početku posle trojke Uskokovića za 3:2. Rival je već do sredine prve četvrtine preko Bitima i Sipahija stekao dvocifrenu prednost od 5:15.

Pomenutom protivničkom tandemu priključio se Duran koji je ekspresno došao do 12 poena i povisio na 12 razlike (11:23), a pred prvi obavezan predah Tadić je pogodio trojku za 16:24.

Naše košarkaške nade uspele su da priđu na minus četiri (20:24), ali kako odbrana nije postojala, Turci su se opet odlepili i to serijom 0:10, koju je prekinuo Pecarski sa dva plus jedan, a Matić je vratio jednocifrenu razliku (25:34).

Kad god bi Srbija pokušala da uhvati rezultatski priključak, rival bi imao spreman odgovor i na poluvremenu je vodio sa 33:44 predvođen izuzetnim Duranom koji je ubacio 16 poena i Bitimom koji je imao poen manje. U našim redovima bolji od ostalih bio je Latinović sa 10.

I nastavak je protekao u istom ritmu, naši igrači nikako nisu mogli da uhvate korak i Turci su slavili ubedljiv trijumf, sa na kraju maksimalnih plus 21 i 66:87. "Orlići" nisu imali rešenje za Bitima (27 poena i osam skokova) i Durana koji je imao impresivan dabl-dabl od 23 poena i čak 17 skokova.

U dresu Srbije prednjačili su Uskoković sa 21 i Pecarski i Latinović sa po 12 poena, što je bez adekvatne pomoći saigrača bilo nedovoljno.

Uskoković je predvodio Srbiju sa 21 poenom i 5 asistencija, dok su Latinović i Pecarski dodali po 12 poena. U pobedničkoj ekipi Bitim je ubacio 27, a Duran 23 poena.

Turska će u polufinalu igrati protiv domaćina Litvanije, a u drugom polufinalu sastaju se BiH i Španija.

Komentari / 0

Ostavite komentar