На Пентагону пуцају зидови, а зграда тоне

Станарка Вања Митровић рекла је за Еуро Блиц да су пукотине временом постале све веће. Сумњају да је свему допринијело и избијање зидова у пословном простору испод њихових станова.

Република Српска 14.08.2015 | 19:45
На Пентагону пуцају зидови, а зграда тоне

“Зид се на појединим мјестима у стану отворио центиметар и по, видјели су се водови за струју и прије два мјесеца смо били принуђени да то санирамо. Тиме проблем нисмо ријешили, јер је слична ситуација и код комшија -каже она. Додаје да се плаше за своју безбједност, али немају новца да плате поправку” рекла је Вања Митровић за Еуро Блиц.

Додала је да је за поправку потребно од 20.000 до 30.000 КМ. “Наша заједница етажних валсника нема тај новац и мораћемо да тражимо помоћ од Градске управе”, објаснила Митровић за Еуро Блиц.

У Одјељењу за комуналне и стамбене послове су рекли да не знају за проблем у згради Пентагона, преноси Еуро Блиц, али су спремни да помогну станарима ако реедовно измирују обавезе.

У ЗИБЛ-у кажу, пише Еуро Блиц, да ЗЕВ најприје мора тражити стручну анализу зашто је дошло до пуцања и она би могла да кошта неколико хиљада марака. Ако мора да се уради и приједлог санације зграде, то је дуготрајни посао који више и кошта.

“Гранција за изграђене зграде траје десет година и ЗЕВ је у проблему, јер немају од кога захтијевати санацију. Свака озбиљна држава прати квалитет градње објеката, а сада је то препуштено заједницама етажних власника и зграде с проблемом попут оног у Пентагону биће све више. Не дај боже јачег земљотреса, тек бисмо онда видјели гдје живимо”, рекли су у ЗИБЛ-у за Еуро Блиц.

Мјештани тврде, да се зграда Пентагона на дијеловима изнад широких пролаза слијеже више од десет година, због чега у становима пуцају зидови.

(Еуро Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

монарх

14.08.2015 20:23

Ако тресне 6 до 7 Рихтера, у Бањалуци, пола зграда ће бити сравњено са земљом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са покрићем

15.08.2015 13:30

Ај добро, препадох се да је амерички Пентагон попуцао, али није, то је овај бањалучки. Ако ако, саградићемо други још пентагонастији, само мало сутра, наравно. Ништа се овдје паметно и за народ корисно више саградити неће.

ОДГОВОРИТЕ