Na Pentagonu pucaju zidovi, a zgrada tone

Stanarka Vanja Mitrović rekla je za Euro Blic da su pukotine vremenom postale sve veće. Sumnjaju da je svemu doprinijelo i izbijanje zidova u poslovnom prostoru ispod njihovih stanova.

Republika Srpska 14.08.2015 | 19:45
Na Pentagonu pucaju zidovi, a zgrada tone

“Zid se na pojedinim mjestima u stanu otvorio centimetar i po, vidjeli su se vodovi za struju i prije dva mjeseca smo bili prinuđeni da to saniramo. Time problem nismo riješili, jer je slična situacija i kod komšija -kaže ona. Dodaje da se plaše za svoju bezbjednost, ali nemaju novca da plate popravku” rekla je Vanja Mitrović za Euro Blic.

Dodala je da je za popravku potrebno od 20.000 do 30.000 KM. “Naša zajednica etažnih valsnika nema taj novac i moraćemo da tražimo pomoć od Gradske uprave”, objasnila Mitrović za Euro Blic.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove su rekli da ne znaju za problem u zgradi Pentagona, prenosi Euro Blic, ali su spremni da pomognu stanarima ako reedovno izmiruju obaveze.

U ZIBL-u kažu, piše Euro Blic, da ZEV najprije mora tražiti stručnu analizu zašto je došlo do pucanja i ona bi mogla da košta nekoliko hiljada maraka. Ako mora da se uradi i prijedlog sanacije zgrade, to je dugotrajni posao koji više i košta.

“Grancija za izgrađene zgrade traje deset godina i ZEV je u problemu, jer nemaju od koga zahtijevati sanaciju. Svaka ozbiljna država prati kvalitet gradnje objekata, a sada je to prepušteno zajednicama etažnih vlasnika i zgrade s problemom poput onog u Pentagonu biće sve više. Ne daj bože jačeg zemljotresa, tek bismo onda vidjeli gdje živimo”, rekli su u ZIBL-u za Euro Blic.

Mještani tvrde, da se zgrada Pentagona na dijelovima iznad širokih prolaza sliježe više od deset godina, zbog čega u stanovima pucaju zidovi.

(Euro Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

monarh

14.08.2015 20:23

Ako tresne 6 do 7 Rihtera, u Banjaluci, pola zgrada će biti sravnjeno sa zemljom.

ODGOVORITE
Name

Pesimista sa pokrićem

15.08.2015 13:30

Aj dobro, prepadoh se da je američki Pentagon popucao, ali nije, to je ovaj banjalučki. Ako ako, sagradićemo drugi još pentagonastiji, samo malo sutra, naravno. Ništa se ovdje pametno i za narod korisno više sagraditi neće.

ODGOVORITE