Одбојкашице у Јапану "јуре" Рио!

Селектор Зоран Терзић одредио је састав женске одбојкашке репрезентације за Светски куп (22. августа - 6. септембра).

Остали спортови 15.08.2015 | 12:40
Одбојкашице у Јапану "јуре" Рио!

Светски куп у Јапану уједно је први квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016, што довољно говори о важности изазова који се налази пред српским одбојкашицама.

Зоран Терзић определио се за следећи састав:

техничари Маја Огњеновић и Бојана Живковић;
коректори Ана Бјелица и Тијана Бошковић;
либера Силвија Поповић и Сузана Ћебић;
блокери Милена Рашић, Стефана Вељковић, Јована Стевановић и Мина Поповић;
примачи Јелена Николић, Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић и Бјанка Буша.

Пласман на ОИ избориће две првопласиране селекције.

"Ово је можда и најтеже такмичење у нашем спорту. Игра се велики број утакмица у кратком периоду, већина екипа је квалитетна, биће мало прилике да играмо утакмице у којима се унапред зна победник", рекао је селектор на конференцији за медије у хотелу "М".

"Доста тимова долази са највишим амбицијама. Први фавортити су САД и Кина, али шансу ће тражити и репрезентације Русије, Јапана, наравно и Србије", додао је Терзић.

Он је нагласио да за Европско првенство у Холандији и Белгији крајем септембра озбиљно рачуна и на пет играчица које наредне седмице неће отпутовати на Далеки исток.

Наша репрезентација ће прву рунду Светског купа играти у Мацумотоу, а ривали ће јој бити Кина, САД, Перу, Алжир и Кореја.

Следи селидба у Сендаи и мечеви против Доминиканске Републике, Русије и Јапана, да би у трећој рунди у Комакију "плаве" одмериле снаге са Кубом, Кенијом и Аргентином.

Коментари / 0

Оставите коментар