Odbojkašice u Japanu "jure" Rio!

Selektor Zoran Terzić odredio je sastav ženske odbojkaške reprezentacije za Svetski kup (22. avgusta - 6. septembra).

Ostali sportovi 15.08.2015 | 12:40
Odbojkašice u Japanu "jure" Rio!

Svetski kup u Japanu ujedno je prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, što dovoljno govori o važnosti izazova koji se nalazi pred srpskim odbojkašicama.

Zoran Terzić opredelio se za sledeći sastav:

tehničari Maja Ognjenović i Bojana Živković;
korektori Ana Bjelica i Tijana Bošković;
libera Silvija Popović i Suzana Ćebić;
blokeri Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović i Mina Popović;
primači Jelena Nikolić, Brankica Mihajlović, Tijana Malešević i Bjanka Buša.

Plasman na OI izboriće dve prvoplasirane selekcije.

"Ovo je možda i najteže takmičenje u našem sportu. Igra se veliki broj utakmica u kratkom periodu, većina ekipa je kvalitetna, biće malo prilike da igramo utakmice u kojima se unapred zna pobednik", rekao je selektor na konferenciji za medije u hotelu "M".

"Dosta timova dolazi sa najvišim ambicijama. Prvi favortiti su SAD i Kina, ali šansu će tražiti i reprezentacije Rusije, Japana, naravno i Srbije", dodao je Terzić.

On je naglasio da za Evropsko prvenstvo u Holandiji i Belgiji krajem septembra ozbiljno računa i na pet igračica koje naredne sedmice neće otputovati na Daleki istok.

Naša reprezentacija će prvu rundu Svetskog kupa igrati u Macumotou, a rivali će joj biti Kina, SAD, Peru, Alžir i Koreja.

Sledi selidba u Sendai i mečevi protiv Dominikanske Republike, Rusije i Japana, da bi u trećoj rundi u Komakiju "plave" odmerile snage sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

Komentari / 0

Ostavite komentar