Гулбис се сјетио младости: Сви јуре дјевојке, а Ђоковић, зна се - на тренинг!

Новак Ђоковић ће у четвртфиналу "Роџерс купа", турнира мастерс серије који се ове године игра у Монтреалу, играти против Ернестса Гулбиса, који се са радошћу сећа њихових заједничких тренутака из ране тениске младости.

Тенис 14.08.2015 | 20:00
Гулбис се сјетио младости: Сви јуре дјевојке, а Ђоковић, зна се - на тренинг!

Новак је, подсетимо, са 6:2, 6:1 у осмини финала декласирао Џекса Сока из Сједињених Америчких Држава, а затим је Гулбис са 6:4, 6:4 елиминисао још једног америчког тенисера, Доналда Јанга, па ће се међусобно састати овог петка око 20.30 по средњеевропском времену.

Ноле и Ернестс знају се још из јуниорске конкуренције, када су дане проводили у чувеној Тениског академији Николе Пилића.

"Били смо добри другари. Знамо се нас двојица прилично добро. Ернестс је увек био неко ко је је био пун ентузијазма за све, хтео је да ужива грлећи живот", присетио се не тако давно Новак две године млађег колеге.

Гулбис никада није скривао да воли журке, али и дан данас памти како га је Ђоковић саветовао о правој стази која води као успеху, као и на која искушења посебно треба обратити пажњу.

"Стварно је био професионалац, већ тада. Имали смо ту још једног друга, из Хрватске. Њему су девојке стално биле у мислима. Јако је водио рачуна о облачењу, дотеривао се, стално се парфемисао, пробао наочаре за сунце, улазио у разговоре са девојкама. А онда видим Новака... Новак се истеже", подсетио је Ернестс колико је Ђоковић и у тим младим данима себе изграђивао.

Летонац који је у јуну 2014. провео три недеље на десетој позицији АТП листе, сада је далеко од ње. Гулбис је тек 87, што и не чуди јер је до доласка у Монтреал, у првих седам месеци ове године остварио само пет победа, уз 17 пораза.

Новак против њега води са 5:1 у тријумфима. У последњем мечу, на прошлогодишњем Ролан Гаросу, победио је Гулбиса у четири сета, а једини пут је од овог Летонца изгубио сада већ давне 2009, у Бризбејну.

Коментари / 0

Оставите коментар