Gulbis se sjetio mladosti: Svi jure djevojke, a Đoković, zna se - na trening!

Novak Đoković će u četvrtfinalu "Rodžers kupa", turnira masters serije koji se ove godine igra u Montrealu, igrati protiv Ernestsa Gulbisa, koji se sa radošću seća njihovih zajedničkih trenutaka iz rane teniske mladosti.

Tenis 14.08.2015 | 20:00
Gulbis se sjetio mladosti: Svi jure djevojke, a Đoković, zna se - na trening!

Novak je, podsetimo, sa 6:2, 6:1 u osmini finala deklasirao Džeksa Soka iz Sjedinjenih Američkih Država, a zatim je Gulbis sa 6:4, 6:4 eliminisao još jednog američkog tenisera, Donalda Janga, pa će se međusobno sastati ovog petka oko 20.30 po srednjeevropskom vremenu.

Nole i Ernests znaju se još iz juniorske konkurencije, kada su dane provodili u čuvenoj Teniskog akademiji Nikole Pilića.

"Bili smo dobri drugari. Znamo se nas dvojica prilično dobro. Ernests je uvek bio neko ko je je bio pun entuzijazma za sve, hteo je da uživa grleći život", prisetio se ne tako davno Novak dve godine mlađeg kolege.

Gulbis nikada nije skrivao da voli žurke, ali i dan danas pamti kako ga je Đoković savetovao o pravoj stazi koja vodi kao uspehu, kao i na koja iskušenja posebno treba obratiti pažnju.

"Stvarno je bio profesionalac, već tada. Imali smo tu još jednog druga, iz Hrvatske. Njemu su devojke stalno bile u mislima. Jako je vodio računa o oblačenju, doterivao se, stalno se parfemisao, probao naočare za sunce, ulazio u razgovore sa devojkama. A onda vidim Novaka... Novak se isteže", podsetio je Ernests koliko je Đoković i u tim mladim danima sebe izgrađivao.

Letonac koji je u junu 2014. proveo tri nedelje na desetoj poziciji ATP liste, sada je daleko od nje. Gulbis je tek 87, što i ne čudi jer je do dolaska u Montreal, u prvih sedam meseci ove godine ostvario samo pet pobeda, uz 17 poraza.

Novak protiv njega vodi sa 5:1 u trijumfima. U poslednjem meču, na prošlogodišnjem Rolan Garosu, pobedio je Gulbisa u četiri seta, a jedini put je od ovog Letonca izgubio sada već davne 2009, u Brizbejnu.

Komentari / 0

Ostavite komentar