НИС остаје уз КК Партизан!

Нафтна индустрија Србије биће генерални спонзор трофејног клуба и у сезони 2015/16!

Кошарка 14.08.2015 | 22:00
НИС остаје уз КК Партизан!

Вести на тему Кошаркашког клуба Партизан последњих дана и недеља су махом биле обојене негативним или песимистичним тоном.

Екипа је први пут од 2001. године завршила сезону без освојеног трофеја, готово сви носиоци игре током лета су отишли у иностранство (без обештећења, углавном уз опрост дугова), ангажован је само један и то неафирмисан играч, финансијска ситуација у клубу никада није била тежа...

Међутим, није све толико црно.

Претходних дана, како незванично сазнајемо, са компанијом НИС су договорени детаљи сарадње у сезони 2015/16, тако да ће нафтни гигант остати уз Партизан и у Партизановом имену!

Подсећамо да је октобра 2013. склопљен трогодишњи уговор о генералном спонзорству, за који се у то време спекулисало да је "тежак" укупно 2,7 милиона евра.

Пошто црно-бели на јесен неће играти ни Евролигу, ни Еврокуп, годишњи износ спонзорства биће нешто мањи него пре, али ће тај новац свакако помоћи клубу у настојањима да одржи главу изнад површине.

Тренер Душко Вујошевић често је, уз захвалност НИС-у, истицао да средства генералног спонзора у потпуности иду на отплату пореског дуга.

Дуг држави није у потпуности измирен, у међувремену се накупило и нових обавеза, па остаје питање колико ће новца наредне сезоне клуб моћи да искористи за редовне трошкове, у првом реду за плате играча, стручног штаба и запослених.

Коментари / 0

Оставите коментар