NIS ostaje uz KK Partizan!

Naftna industrija Srbije biće generalni sponzor trofejnog kluba i u sezoni 2015/16!

Košarka 14.08.2015 | 22:00
NIS ostaje uz KK Partizan!

Vesti na temu Košarkaškog kluba Partizan poslednjih dana i nedelja su mahom bile obojene negativnim ili pesimističnim tonom.

Ekipa je prvi put od 2001. godine završila sezonu bez osvojenog trofeja, gotovo svi nosioci igre tokom leta su otišli u inostranstvo (bez obeštećenja, uglavnom uz oprost dugova), angažovan je samo jedan i to neafirmisan igrač, finansijska situacija u klubu nikada nije bila teža...

Međutim, nije sve toliko crno.

Prethodnih dana, kako nezvanično saznajemo, sa kompanijom NIS su dogovoreni detalji saradnje u sezoni 2015/16, tako da će naftni gigant ostati uz Partizan i u Partizanovom imenu!

Podsećamo da je oktobra 2013. sklopljen trogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu, za koji se u to vreme spekulisalo da je "težak" ukupno 2,7 miliona evra.

Pošto crno-beli na jesen neće igrati ni Evroligu, ni Evrokup, godišnji iznos sponzorstva biće nešto manji nego pre, ali će taj novac svakako pomoći klubu u nastojanjima da održi glavu iznad površine.

Trener Duško Vujošević često je, uz zahvalnost NIS-u, isticao da sredstva generalnog sponzora u potpunosti idu na otplatu poreskog duga.

Dug državi nije u potpunosti izmiren, u međuvremenu se nakupilo i novih obaveza, pa ostaje pitanje koliko će novca naredne sezone klub moći da iskoristi za redovne troškove, u prvom redu za plate igrača, stručnog štaba i zaposlenih.

Komentari / 0

Ostavite komentar