Београђанин тврди да га је ујео сом на Ади

Пензионер Бранко Крсмановић (66), свакодневно након вожње бициклом одлази на Аду Циганлију на купање, међутим у недељу га је чекало непријатно изненађење. Наиме, он тврди да га је ујео сом у Савском језеру, када је након пливања, стао на дно.

Србија 13.08.2015 | 19:15
Београђанин тврди да га је ујео сом на Ади

"Када сам стао и кренуо да излазим из воде, осетио сам јак ујед за ногу. Дубина је била око 1,2 метара. Брзо сам изашао и видео угриз, а било је доста крви. Отишао сам до спасилаца и они су ми превили рану и ставили јод. Касније сам отишао у Дом здравља, где сам примио тетанус" прича Крсмановић. Он каже да једина риба која је могла да га уједе је сом.



"У језеру има и других риба, али оне су мале. Угризла ме нека већа риба" каже Крсмановић који је позвао медије да би и други грађани били обавештени, и обрате пажњу уколико се упуте на ово купалиште.



Код већине грађана ова информација је изазвала неверицу. Са друге стране, ихтиолог и научни сарадник Института за мултидисиплинарна испитивања, Александар Хегедиш, каже да се не може искључити могућност да је купача заиста ујео сом.

"Нисам видео човека, као ни његову рану, али према опису, веома је могуће да је дошло до непожељног контакта и да га је сом “уштинуо” у своју одбрану", каже Хегедиш.

Он напомиње за Блиц да у Савском језеру живи око 25 врста риба, од сомова, амура, штуке, тостолобика и сличних врста.

"Савско језеро је старо језеро, тако да у њему живи доста великих сомова. Сом обично лежни на дну, у муљу и увече иде у лов. Сом је гутач, тако да лови само оно што може да прогута, мали плен. Његови бркови раде као радари, тако да не граби ништа што је веће од размака између бркова. Иначе зуби су му као плоче на којима су густо постављени зуби, тако да он више може да огребе него што може да уједе", објашњава Хегедиш.

Извор: Курир/Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хахаха

13.08.2015 17:23

Ова је баш рибо - ловачка хахаха.

ОДГОВОРИТЕ