Beograđanin tvrdi da ga je ujeo som na Adi

Penzioner Branko Krsmanović (66), svakodnevno nakon vožnje biciklom odlazi na Adu Ciganliju na kupanje, međutim u nedelju ga je čekalo neprijatno iznenađenje. Naime, on tvrdi da ga je ujeo som u Savskom jezeru, kada je nakon plivanja, stao na dno.

Srbija 13.08.2015 | 19:15
Beograđanin tvrdi da ga je ujeo som na Adi

"Kada sam stao i krenuo da izlazim iz vode, osetio sam jak ujed za nogu. Dubina je bila oko 1,2 metara. Brzo sam izašao i video ugriz, a bilo je dosta krvi. Otišao sam do spasilaca i oni su mi previli ranu i stavili jod. Kasnije sam otišao u Dom zdravlja, gde sam primio tetanus" priča Krsmanović. On kaže da jedina riba koja je mogla da ga ujede je som.



"U jezeru ima i drugih riba, ali one su male. Ugrizla me neka veća riba" kaže Krsmanović koji je pozvao medije da bi i drugi građani bili obavešteni, i obrate pažnju ukoliko se upute na ovo kupalište.



Kod većine građana ova informacija je izazvala nevericu. Sa druge strane, ihtiolog i naučni saradnik Instituta za multidisiplinarna ispitivanja, Aleksandar Hegediš, kaže da se ne može isključiti mogućnost da je kupača zaista ujeo som.

"Nisam video čoveka, kao ni njegovu ranu, ali prema opisu, veoma je moguće da je došlo do nepoželjnog kontakta i da ga je som “uštinuo” u svoju odbranu", kaže Hegediš.

On napominje za Blic da u Savskom jezeru živi oko 25 vrsta riba, od somova, amura, štuke, tostolobika i sličnih vrsta.

"Savsko jezero je staro jezero, tako da u njemu živi dosta velikih somova. Som obično ležni na dnu, u mulju i uveče ide u lov. Som je gutač, tako da lovi samo ono što može da proguta, mali plen. Njegovi brkovi rade kao radari, tako da ne grabi ništa što je veće od razmaka između brkova. Inače zubi su mu kao ploče na kojima su gusto postavljeni zubi, tako da on više može da ogrebe nego što može da ujede", objašnjava Hegediš.

Izvor: Kurir/Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hahaha

13.08.2015 17:23

Ova je baš ribo - lovačka hahaha.

ODGOVORITE