Повратак лијепог фудбала: Воша и Паризан у евро-дуелу на "Карађорђу"!

Фудбалска сезона је већ поодмакла од свог старта, а у Србији је на ред дошао дуел тимова који су и даље на европској сцени. Није то баш чест случај у овдашњем фудбалу, у коме се многи снови распрше већ у јулу, али то није случај са Војводином и Партизаном, који овог четвртка од 20 часова играју на новосадском стадиону "Карађорђе" дерби меч 5. кола Суперлиге.

Фудбал 13.08.2015 | 12:20
Повратак лијепог фудбала: Воша и Паризан у евро-дуелу на "Карађорђу"!

Поглед на табелу наизглед би могао некоме да буде повод да узвикне, "Ма, какав дерби!", јер је Воша тек девета, а Партизан трећи. Ипак, како играју једни и други у овој сезони, тешко да би у овом тренутку било који други дуел могао да добије епитет дербија.

Шампион Србије је дошао на (дво)корак од Лиге шампиона. Од ње га дели још само двомеч са БАТЕ Борисовим, али шта год црно-бели урадили у тим утакмицама, они су већ обезбедили европску јесен јер у случају успеха иду у елитно такмичење, а у супротном - у групну фазу Лиге Европе.

Лиги Европе се нада и Војводина, којој је остао двомеч са чешким Плзеном не би ли изборила право да се надмеће у том европском такмичењу.

Ипак, оно што краси и једне и друге од краја летње паузе је атрактивна игра, мечеви са много офанзивних акција, а без много "дављења лопте", које је, уз исувише дефанзивне тактике уплашених тренера, добрим делом и криво што је публика "отерана" са стадиона.

Ова два тима показала су да могу да играју на гол више, Партизан је у том смислу лидер Суперлиге са 14 погодака у четири наступа, а Воша, која је дала скромних шест, доказала је са четири прецизна шута у мрежу Сампдорије да итекако уме да одушеви своју публику.

"Карађорђе" ће зато бити сведок дуела који би могао да буде истински спектакл, не само због могуће голеаде, већ због чињенице да се сусрећу тимови који имају квалитет за највећи пласман и, што је још важније, играју леп фудбал. А лепог фудбала овде - баш дуго није било.

Коментари / 0

Оставите коментар