Povratak lijepog fudbala: Voša i Parizan u evro-duelu na "Karađorđu"!

Fudbalska sezona je već poodmakla od svog starta, a u Srbiji je na red došao duel timova koji su i dalje na evropskoj sceni. Nije to baš čest slučaj u ovdašnjem fudbalu, u kome se mnogi snovi rasprše već u julu, ali to nije slučaj sa Vojvodinom i Partizanom, koji ovog četvrtka od 20 časova igraju na novosadskom stadionu "Karađorđe" derbi meč 5. kola Superlige.

Fudbal 13.08.2015 | 12:20
Povratak lijepog fudbala: Voša i Parizan u evro-duelu na "Karađorđu"!

Pogled na tabelu naizgled bi mogao nekome da bude povod da uzvikne, "Ma, kakav derbi!", jer je Voša tek deveta, a Partizan treći. Ipak, kako igraju jedni i drugi u ovoj sezoni, teško da bi u ovom trenutku bilo koji drugi duel mogao da dobije epitet derbija.

Šampion Srbije je došao na (dvo)korak od Lige šampiona. Od nje ga deli još samo dvomeč sa BATE Borisovim, ali šta god crno-beli uradili u tim utakmicama, oni su već obezbedili evropsku jesen jer u slučaju uspeha idu u elitno takmičenje, a u suprotnom - u grupnu fazu Lige Evrope.

Ligi Evrope se nada i Vojvodina, kojoj je ostao dvomeč sa češkim Plzenom ne bi li izborila pravo da se nadmeće u tom evropskom takmičenju.

Ipak, ono što krasi i jedne i druge od kraja letnje pauze je atraktivna igra, mečevi sa mnogo ofanzivnih akcija, a bez mnogo "davljenja lopte", koje je, uz isuviše defanzivne taktike uplašenih trenera, dobrim delom i krivo što je publika "oterana" sa stadiona.

Ova dva tima pokazala su da mogu da igraju na gol više, Partizan je u tom smislu lider Superlige sa 14 pogodaka u četiri nastupa, a Voša, koja je dala skromnih šest, dokazala je sa četiri precizna šuta u mrežu Sampdorije da itekako ume da oduševi svoju publiku.

"Karađorđe" će zato biti svedok duela koji bi mogao da bude istinski spektakl, ne samo zbog moguće goleade, već zbog činjenice da se susreću timovi koji imaju kvalitet za najveći plasman i, što je još važnije, igraju lep fudbal. A lepog fudbala ovde - baš dugo nije bilo.

Komentari / 0

Ostavite komentar