Предсједнички кандидат САД - а жели нафту од ИД

Доналд Трамп, један од 17 кандидата за номинацију републиканаца на изборима за председника САД 2016, изнео је своју стратегију за борбу против Исламске државе.

Свијет 11.08.2015 | 22:10
Предсједнички кандидат САД - а жели нафту од ИД

Та стратегија укључује слање америчких војника на терен и заузимање нафтних постројења која су један од главних извора финансирања џихадиста.

Најважније да се џихадистима одузме контрола над нафтом, рекао је милијардер у изјави за МСНБЦ.

"Да вам кажем шта бих ја урадио. Они имају пуно новца зато што имају нафту, много нафте. Ја бих жестоко напао свако место где имају нафту и послао војнике у те области. Заузео бих нафту", рекао је он, наводећи да би тако џихадистима одузео значајан извор финансирања.

Осим тога, додао је да су други део извора њиховог финансирања, изгледа, банке.

"Новац иде преко саудијских и других банака. То морате да пресечете. Ја бих уништио примарни извор њиховог богатства, а то је нафта", нагласио је Трамп.

"А да би се то урадило морате да пошаљете војнике - и ја бих их разбио. Али бих их опколио и узео нафту за нашу земљу. Једноставно бих узео нафту", рекао је он.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дјоле

11.08.2015 21:54

Па то и јесте прави разлог вашег анимозитета према исламском народу, људи богати нафтом па ајмо их побити и отети им све као и Индијанцима шта смо урадили. Не браним уопште екстреме и терористе, али ви САД сте их и створили и они су вам само параван за отимање нафтних резерви. Однијеће и вас ђаво, надам се ускоро!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре. дјоле

12.08.2015 11:38

Бог те чуо Дјоле.

ОДГОВОРИТЕ