Недовић: Овакав Еуробаскет чекао се деценију!

"Заиста имам огромну жељу да будем део свега тога", каже репрезентативац Србије.

Кошарка 12.08.2015 | 10:20
Недовић: Овакав Еуробаскет чекао се деценију!

Немања Недовић (24) ужива у новом репрезентативном лету. Прошло му је покварила повреда, због које је пропустио Мундобаскет, али сада је поново на истом месту - међу "орловима", где конкурише за наступ на свом другом Европском првенству.

Са остатком екипе, у уторак се враћа у салу, после дана одмора који је селектор Ђорђевић дозволио после пута из Француске, где је наша селекција изгубила од домаћина, па убедљиво победила Русију.

У уторак, Салетови "орлови" усмериће пажњу ка још једном дуелу са "триколорима", браниоцима титуле на Еуробаскету. Београдска публика имаће лепу прилику да у Комбанк арени у среду ужива у том спектаклу.

"Заиста није фраза, већ смо баш једва чекали утакмице. Одужиле су се оне три недеље у Крањској Гори . Можемо бити задовољни оним што смо досад урадили, иако против Француза нисмо били баш на нивоу који ће нас красити. Мада, на тој утакмици су били и доста тешки услови за игру, а ми смо тек били сишли са висине... Ипак, укупна оцена је позитивна", рекао је Недовић за МОНДО, док је у продавници Адидаса у Делта ситију стрпљиво делио аутограме и фотографисао се са фановима.

Направивши кратки пресек припрема - пред седмице контролних утакмица, Недовић подвлачи црту и каже да екипа по повратку из иностранства не осећа велики умор.

"Добро смо, имали смо доста лаган пут, јер смо летели чартером са Французима из Нансија за Лион, а у понедељак смо имали слободан дан и довољно времена за опоравак, да бисмо се спремни вратили на тренинг. И утисак и расположење поправио је меч са Русима, у ком смо видели доста позитивних ствари", констатовао је, па застао са изношењем оцена.

"Није време за свођење утисака. Заиста и даље има довољно времена за све - и за напредак и за рад на детаљима и на нама је да искористимо тај период да урадимо све што је планирано".

О Недовићевом мотиву да поново заигра на Европском првенству није потребно трошити речи. По енергији са којом прича о припремама може се закључити да му је јако стало да се опет нађе на великој смотри.

Посебно на овогодишњој.

"Свим мислима усмерен сам на репрезентацију и потпуно фокусиран на борбу за место у тиму. Имам мотив до неба, вероватно појачан одсуством од прошле године. Сада ћу имати шансу да играм најјаче Европско првенство у последњих десет година и јако, јако желим да будем тамо".

О Уникахи и новој сезони у Шпанији - од које много очекује, за сада не жели да прича. Од Стефана Марковића добио је информације о граду, клубу и екипи, а о свему другом размишљаће потпуно посвећено тек када прође Еуробаскет.

"Са Марковићем сам разговарао граду, о тренеру, о свему шта ме чека... Пренео ми је све јако позитивне утиске. Радићу са одличним тренером (Ђоаном Плазом), који ће рачунати на мене, који ће ми дати простор и једва чекам да и то почне, али сам пре тога дефинитивно и заиста 100 одсто фокусиран на репрезентацију и на припреме за Еуробаскет. То на првом месту, па све остало. Тако је за сада", подвукао је Недовић.

Експлозивног бека и остатак репрезентације, већ ове недеље - после утакмице са "триколорима" - очекује традиционални припремни куп "Аћибадем трофеј Београда", заказан за викенд. Вицешампиони света у суботу ће од 20.30 играти против Кине, а у недељу, зависно од резултата првог дана, против Русије или Венецуеле.

Наступ на Еуробаскету 2015. наша репрезентација почеће у Берлину, 5. септембра, када ће играти против Шпаније. До краја прве фазе, очекују је и дуели против Немачке (6.9), Исланда (8.9), Турске (9.9), па Италије (10.9). Пласман у другу рунду (Лил, 12-20. септембар) обезбедиће по четири екипе из сваке групе.

Коментари / 0

Оставите коментар