Nedović: Ovakav Eurobasket čekao se deceniju!

"Zaista imam ogromnu želju da budem deo svega toga", kaže reprezentativac Srbije.

Košarka 12.08.2015 | 10:20
Nedović: Ovakav Eurobasket čekao se deceniju!

Nemanja Nedović (24) uživa u novom reprezentativnom letu. Prošlo mu je pokvarila povreda, zbog koje je propustio Mundobasket, ali sada je ponovo na istom mestu - među "orlovima", gde konkuriše za nastup na svom drugom Evropskom prvenstvu.

Sa ostatkom ekipe, u utorak se vraća u salu, posle dana odmora koji je selektor Đorđević dozvolio posle puta iz Francuske, gde je naša selekcija izgubila od domaćina, pa ubedljivo pobedila Rusiju.

U utorak, Saletovi "orlovi" usmeriće pažnju ka još jednom duelu sa "trikolorima", braniocima titule na Eurobasketu. Beogradska publika imaće lepu priliku da u Kombank areni u sredu uživa u tom spektaklu.

"Zaista nije fraza, već smo baš jedva čekali utakmice. Odužile su se one tri nedelje u Kranjskoj Gori . Možemo biti zadovoljni onim što smo dosad uradili, iako protiv Francuza nismo bili baš na nivou koji će nas krasiti. Mada, na toj utakmici su bili i dosta teški uslovi za igru, a mi smo tek bili sišli sa visine... Ipak, ukupna ocena je pozitivna", rekao je Nedović za MONDO, dok je u prodavnici Adidasa u Delta sitiju strpljivo delio autograme i fotografisao se sa fanovima.

Napravivši kratki presek priprema - pred sedmice kontrolnih utakmica, Nedović podvlači crtu i kaže da ekipa po povratku iz inostranstva ne oseća veliki umor.

"Dobro smo, imali smo dosta lagan put, jer smo leteli čarterom sa Francuzima iz Nansija za Lion, a u ponedeljak smo imali slobodan dan i dovoljno vremena za oporavak, da bismo se spremni vratili na trening. I utisak i raspoloženje popravio je meč sa Rusima, u kom smo videli dosta pozitivnih stvari", konstatovao je, pa zastao sa iznošenjem ocena.

"Nije vreme za svođenje utisaka. Zaista i dalje ima dovoljno vremena za sve - i za napredak i za rad na detaljima i na nama je da iskoristimo taj period da uradimo sve što je planirano".

O Nedovićevom motivu da ponovo zaigra na Evropskom prvenstvu nije potrebno trošiti reči. Po energiji sa kojom priča o pripremama može se zaključiti da mu je jako stalo da se opet nađe na velikoj smotri.

Posebno na ovogodišnjoj.

"Svim mislima usmeren sam na reprezentaciju i potpuno fokusiran na borbu za mesto u timu. Imam motiv do neba, verovatno pojačan odsustvom od prošle godine. Sada ću imati šansu da igram najjače Evropsko prvenstvo u poslednjih deset godina i jako, jako želim da budem tamo".

O Unikahi i novoj sezoni u Španiji - od koje mnogo očekuje, za sada ne želi da priča. Od Stefana Markovića dobio je informacije o gradu, klubu i ekipi, a o svemu drugom razmišljaće potpuno posvećeno tek kada prođe Eurobasket.

"Sa Markovićem sam razgovarao gradu, o treneru, o svemu šta me čeka... Preneo mi je sve jako pozitivne utiske. Radiću sa odličnim trenerom (Đoanom Plazom), koji će računati na mene, koji će mi dati prostor i jedva čekam da i to počne, ali sam pre toga definitivno i zaista 100 odsto fokusiran na reprezentaciju i na pripreme za Eurobasket. To na prvom mestu, pa sve ostalo. Tako je za sada", podvukao je Nedović.

Eksplozivnog beka i ostatak reprezentacije, već ove nedelje - posle utakmice sa "trikolorima" - očekuje tradicionalni pripremni kup "Aćibadem trofej Beograda", zakazan za vikend. Vicešampioni sveta u subotu će od 20.30 igrati protiv Kine, a u nedelju, zavisno od rezultata prvog dana, protiv Rusije ili Venecuele.

Nastup na Eurobasketu 2015. naša reprezentacija počeće u Berlinu, 5. septembra, kada će igrati protiv Španije. Do kraja prve faze, očekuju je i dueli protiv Nemačke (6.9), Islanda (8.9), Turske (9.9), pa Italije (10.9). Plasman u drugu rundu (Lil, 12-20. septembar) obezbediće po četiri ekipe iz svake grupe.

Komentari / 0

Ostavite komentar