Србија награђује ватерполисте са по 30 000 евра!

Министар спорта Вања Удовичић каже да га љуте приче да су политичари уз спорт само кад треба се сликају. "Ова влада исплаћује све савезе на време. Не дугујемо никоме", тврди министар.

Остали спортови 11.08.2015 | 17:20
Србија награђује ватерполисте са по 30 000 евра!

Ново злато за српски спорт, нови успеси у години која се заиста не памти. Ватерполо репрезентација Србије већ нас је навикла на успехе, а тријумфу у Светској лиги и пласману на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро, придодали су још једно светско злато - оно на светском првенству.

Кад год спортисти освоје велику, значајну медаљу, одмах се поставља и питање - а кад ће бити адекватно награђени за то? Српски спорт дели судбину целог друштва и једва саставља крај са крајем.

Ипак, министар спорта и омладине Вања Удовичић каже да национални савези, под овом влашћу, имају пуну подршку и то не само вербалну, већ и материјалну.

Што се тиче ватерполиста, он је рекао да ће у року од седам дана, "дакле, у рекордном року", свако од њих добити по 30.000 евра за величанствен успех.

"Ја сам био играч, капитен овим момцима и могу да вам кажем да се мени својевремено дуговало годину и осам месеци. Сада то није тако. Нећу да причам о бившим властима, али ова власт заиста чини све да спортисти и национални савези буду испраћени за своје успехе", рекао је Удовичић гостујући у "Дневнику" Радио-телевизије Србије.

Поновио је и да ће после Европског првенства у ватерполу, наредне године, овом спорту остати базен, као будућа кућа националног тима.

"Имали смо у ватерполу два велика догађаја пре овога, па после њих није остало ништа. Сада ћемо имати базен, који ће после ЕП у Арени бити премештен у Врњачку Бању где ће наши ватерполисти имати свој тренинг-центар", рекао је Удовичић.

Упитан да ли после оваквих успеха, поново има жељу да скочи у базен, одговорио је:

"Не, имам жељу да се борим против свих тих негативних коментара, који ме јако љуте да су политичари ту да се сликају. Ова влада ради и помаже спортистима. Не може влада да решава проблем сваког клуба. Ми ћемо да испитамо како се радило у сваком клубу, како су настали толики дугови...".

Коментари / 0

Оставите коментар