Srbija nagrađuje vaterpoliste sa po 30 000 evra!

Ministar sporta Vanja Udovičić kaže da ga ljute priče da su političari uz sport samo kad treba se slikaju. "Ova vlada isplaćuje sve saveze na vreme. Ne dugujemo nikome", tvrdi ministar.

Ostali sportovi 11.08.2015 | 17:20
Srbija nagrađuje vaterpoliste sa po 30 000 evra!

Novo zlato za srpski sport, novi uspesi u godini koja se zaista ne pamti. Vaterpolo reprezentacija Srbije već nas je navikla na uspehe, a trijumfu u Svetskoj ligi i plasmanu na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro, pridodali su još jedno svetsko zlato - ono na svetskom prvenstvu.

Kad god sportisti osvoje veliku, značajnu medalju, odmah se postavlja i pitanje - a kad će biti adekvatno nagrađeni za to? Srpski sport deli sudbinu celog društva i jedva sastavlja kraj sa krajem.

Ipak, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić kaže da nacionalni savezi, pod ovom vlašću, imaju punu podršku i to ne samo verbalnu, već i materijalnu.

Što se tiče vaterpolista, on je rekao da će u roku od sedam dana, "dakle, u rekordnom roku", svako od njih dobiti po 30.000 evra za veličanstven uspeh.

"Ja sam bio igrač, kapiten ovim momcima i mogu da vam kažem da se meni svojevremeno dugovalo godinu i osam meseci. Sada to nije tako. Neću da pričam o bivšim vlastima, ali ova vlast zaista čini sve da sportisti i nacionalni savezi budu ispraćeni za svoje uspehe", rekao je Udovičić gostujući u "Dnevniku" Radio-televizije Srbije.

Ponovio je i da će posle Evropskog prvenstva u vaterpolu, naredne godine, ovom sportu ostati bazen, kao buduća kuća nacionalnog tima.

"Imali smo u vaterpolu dva velika događaja pre ovoga, pa posle njih nije ostalo ništa. Sada ćemo imati bazen, koji će posle EP u Areni biti premešten u Vrnjačku Banju gde će naši vaterpolisti imati svoj trening-centar", rekao je Udovičić.

Upitan da li posle ovakvih uspeha, ponovo ima želju da skoči u bazen, odgovorio je:

"Ne, imam želju da se borim protiv svih tih negativnih komentara, koji me jako ljute da su političari tu da se slikaju. Ova vlada radi i pomaže sportistima. Ne može vlada da rešava problem svakog kluba. Mi ćemo da ispitamo kako se radilo u svakom klubu, kako su nastali toliki dugovi...".

Komentari / 0

Ostavite komentar