Видео: ХРТ ипак пустила "Боже правде"!

Хрватска радио телевизија тек 24 сата након завршетка СП у ватерполу у Дневнику ипак пустила церемонију доделе медаља.

Остали спортови 10.08.2015 | 20:40
Видео: ХРТ ипак пустила "Боже правде"!

Хрватска радио телевизија жестоко се обрукала када је после освајања сребрне медаље у суботу увече прекинула пренос из Казања, због чега гледаоци нису видели церемонију доделе медаља.

Хрвати су тако покушали да избегну да пусте српску химну "Боже правде" на националној телевизији, будући да је Србија убедљиво победила у финалу Светског првенства Хрватску са 11:4.

Правдао се коментатор после финалног меча да дуго траје пауза до званичне церемоније доделе медаља, па ће то "накнадно емитирати".

Дакле, Хрвати су направили незапамћену глупост - да не би слушали српску химну, спречили су нацију да види хрватске ватерполисте на постољу, момке који су направили велики успех, освојили сребрну медаљу и званично су други на свету.

Будући да је након те глупе одлуке ХРТ заслужено "попио" бројне критике, челници хрватске државне телевизије одлучили су да се брже боље некако искупе, па су 24 сата касније (!?) пустили снимак церемоније доделе медаља у Казању у Дневнику.

"Ово су кадрови које нисмо видели, а мислим да их се треба видети", рекао је репортер ХРТ, док су ишли кадрови доделе медаља из Казања, од чега се српска химна чула тачно четири секунде.

Срамота, јер ватерполисти Хрватске то нису заслужили.

А за ХРТ можда је најбоља порука она спортска... Велики су само они који су и у поразу велики.

Коментари / 0

Оставите коментар