Video: HRT ipak pustila "Bože pravde"!

Hrvatska radio televizija tek 24 sata nakon završetka SP u vaterpolu u Dnevniku ipak pustila ceremoniju dodele medalja.

Ostali sportovi 10.08.2015 | 20:40
Video: HRT ipak pustila "Bože pravde"!

Hrvatska radio televizija žestoko se obrukala kada je posle osvajanja srebrne medalje u subotu uveče prekinula prenos iz Kazanja, zbog čega gledaoci nisu videli ceremoniju dodele medalja.

Hrvati su tako pokušali da izbegnu da puste srpsku himnu "Bože pravde" na nacionalnoj televiziji, budući da je Srbija ubedljivo pobedila u finalu Svetskog prvenstva Hrvatsku sa 11:4.

Pravdao se komentator posle finalnog meča da dugo traje pauza do zvanične ceremonije dodele medalja, pa će to "naknadno emitirati".

Dakle, Hrvati su napravili nezapamćenu glupost - da ne bi slušali srpsku himnu, sprečili su naciju da vidi hrvatske vaterpoliste na postolju, momke koji su napravili veliki uspeh, osvojili srebrnu medalju i zvanično su drugi na svetu.

Budući da je nakon te glupe odluke HRT zasluženo "popio" brojne kritike, čelnici hrvatske državne televizije odlučili su da se brže bolje nekako iskupe, pa su 24 sata kasnije (!?) pustili snimak ceremonije dodele medalja u Kazanju u Dnevniku.

"Ovo su kadrovi koje nismo videli, a mislim da ih se treba videti", rekao je reporter HRT, dok su išli kadrovi dodele medalja iz Kazanja, od čega se srpska himna čula tačno četiri sekunde.

Sramota, jer vaterpolisti Hrvatske to nisu zaslužili.

A za HRT možda je najbolja poruka ona sportska... Veliki su samo oni koji su i u porazu veliki.

Komentari / 0

Ostavite komentar