Срби: Само ви пливајте први до лопте, ми смо шампиони!

Репрезентација Србије освојила златну медаљу у Казању након "разбијања" Хрватске 11:4. Србија само четири пута била бржа у пливањима за лопту од противника.

Остали спортови 10.08.2015 | 23:00
Срби: Само ви пливајте први до лопте, ми смо шампиони!

Ватерполисти поново нису разочарали!

Српски народ навикао је на најсјајнија одличја у овом спорту.То су им и данас подарили момци Дејана Савића. У финалу Светског првенства у Казању наш тим је демолирао Хрватску 11:4 и тако наставио своју страховиту доминацију.

Некада и друго место на великом такмичењу наши навијачи доживе као неуспех, а у оваквим победама, када је сваки ривал надигран огромном разликом, склони смо томе да тражимо длаку у јајету.

Често се може чути како гледаоцима највише сметају недобијена пливања за лопту. Истина, добијеним „спринтевима“ екипа добије први напад, али не много више од тога. Много је битније како екипа игра у одбрани, на који начин се чува центар и да ли се користи предност играча више.

Србија је на Светском првенству у Казању у борби за прву лопту била успешнија само од репрезентације Јапана у другом колу. Тада су по једном најбржи били Милош Ћук, Живко Гоцић и Стефан Митровић, док је једном до лопте први дошао Јапанац Адачи. Пре тога против Црногораца само смо једном били бржи, наравно у питању је Стефан Митровић, кога је три пута „победио“ Бргуљан. Митровић је на крају славио у много важнијој утакмици, у њој је резултат био 11:8.

Занимљиво је да Србија од трећег кола против Аустралије, па све до финала против Хрватске, није добила ниједан спринт за лопту. Тачније, наши ватерполисти су били за длаку спорији у 16 узастопних пливања!

Редом су од нас били бржи Аустралијанци у трећем колу, па Американци у четвртфиналу, Италијани у полуфиналу и Хрвати у самом финалу.

Али шта им то вреди? Србија је у свим тим утакмицама била много боља од ривала и без предности првог напада победила све ривале.

Укупно, победили смо само у четири од 24 пливања за лопту. Али и у шест од шест утакмица.

Можда нисмо најбржи, али смо зато најбољи. Браво Србијо!

Коментари / 0

Оставите коментар