Srbi: Samo vi plivajte prvi do lopte, mi smo šampioni!

Reprezentacija Srbije osvojila zlatnu medalju u Kazanju nakon "razbijanja" Hrvatske 11:4. Srbija samo četiri puta bila brža u plivanjima za loptu od protivnika.

Ostali sportovi 10.08.2015 | 23:00
Srbi: Samo vi plivajte prvi do lopte, mi smo šampioni!

Vaterpolisti ponovo nisu razočarali!

Srpski narod navikao je na najsjajnija odličja u ovom sportu.To su im i danas podarili momci Dejana Savića. U finalu Svetskog prvenstva u Kazanju naš tim je demolirao Hrvatsku 11:4 i tako nastavio svoju strahovitu dominaciju.

Nekada i drugo mesto na velikom takmičenju naši navijači dožive kao neuspeh, a u ovakvim pobedama, kada je svaki rival nadigran ogromnom razlikom, skloni smo tome da tražimo dlaku u jajetu.

Često se može čuti kako gledaocima najviše smetaju nedobijena plivanja za loptu. Istina, dobijenim „sprintevima“ ekipa dobije prvi napad, ali ne mnogo više od toga. Mnogo je bitnije kako ekipa igra u odbrani, na koji način se čuva centar i da li se koristi prednost igrača više.

Srbija je na Svetskom prvenstvu u Kazanju u borbi za prvu loptu bila uspešnija samo od reprezentacije Japana u drugom kolu. Tada su po jednom najbrži bili Miloš Ćuk, Živko Gocić i Stefan Mitrović, dok je jednom do lopte prvi došao Japanac Adači. Pre toga protiv Crnogoraca samo smo jednom bili brži, naravno u pitanju je Stefan Mitrović, koga je tri puta „pobedio“ Brguljan. Mitrović je na kraju slavio u mnogo važnijoj utakmici, u njoj je rezultat bio 11:8.

Zanimljivo je da Srbija od trećeg kola protiv Australije, pa sve do finala protiv Hrvatske, nije dobila nijedan sprint za loptu. Tačnije, naši vaterpolisti su bili za dlaku sporiji u 16 uzastopnih plivanja!

Redom su od nas bili brži Australijanci u trećem kolu, pa Amerikanci u četvrtfinalu, Italijani u polufinalu i Hrvati u samom finalu.

Ali šta im to vredi? Srbija je u svim tim utakmicama bila mnogo bolja od rivala i bez prednosti prvog napada pobedila sve rivale.

Ukupno, pobedili smo samo u četiri od 24 plivanja za loptu. Ali i u šest od šest utakmica.

Možda nismo najbrži, ali smo zato najbolji. Bravo Srbijo!

Komentari / 0

Ostavite komentar