Како су Срби дочекали златне ватерполисте?!

Више хиљада грађана дочекало је испред Скупштине Србије ватерполисте који су у суботу постали шампиони света.

Остали спортови 10.08.2015 | 17:00
Како су Срби дочекали златне ватерполисте?!

Србија је играла сјајно током целог шампионата у Казању, а у финалу декласирала је селекцију Хрватске са 11:4.

После младих фудбалера и кошаркашица који су дочекани на балкону Скупштине Београда, испред Скупштине Србије су се наши златни ватерполисти који су наставили низ успеха које ове године праве српски спортисти.

По слетању на Аеродром "Никола Тесла", српски тим дочкан је воденим луком, свечаним поздравом који се у ваздухопловству користи у изузетним приликама, када се указује највиша почаст.

Раније током дана председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић приредили су свечани пријем српским ватерполистима. Прилику да честита златним делфинима имао је и њихов некадашњи саиграч, а сада министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Пре великог финала Србија је остварила победе над Црном Гором, Јапаном, Аустралијом, САД и Италијом.

На бину су прво изашли чланови стручног штаба, лекарски тим, а овацијама је дочекан и селектор Дејан Савић. Присутни су му скандирали: „Узео си трофеј, Дејане!“.

На ред су дошли и сјајни ватерполисти, прво су изашли голмани Гојко Пијетловић, Бранислав Митровић, дебитант у А селекцији Никола Јакшић, затим Сава Ранђеловић, Душан Мандић, Милош Ћук, Милан Алексић, Стефан Митровић. На бину је стигао и најтрофејнији спски ватерполиста Слободан Никић, а за њим најбољи ватерполиста света Филип Филиповић, Душко Пијетловић, МВП финала Андрија Прлаиновић и, са трофејом у рукама, капитен Живко Гоцић.

Присутнима се први обратио капитен Живко Гоцић.

„Добро вече, хвала на овом дочеку и што вас има толико. Пуно нам је срце када видимо да сте срећни због нас и надам се да ћемо вас чинити срећнима и убудуће“, рекао је Гоцић.

„Хвала Србијо, надам се да вас овог пута нисмо много нервирали, трудили смо се више него обично. Будите уз нас и на Европском првенству У Београду у јануару и да тада оборимо све рекорде“, рекао је Андрија Прлаиновић.

„Ово је злато за све вас који сте нас бордили, није било лако, али потрудићемо се да узмемо и европско злато и освојимо Олимпијске игре“, рекао је Душан Мандић.

"Драго ми је што вас видим у оволиком броју, први пут изалзим пред Скупштину, надам да ће бити још оваквих дочека", рекао је најмлађи српски репрезентативац Никола Јакшић.

Коментари / 0

Оставите коментар