Kako su Srbi dočekali zlatne vaterpoliste?!

Više hiljada građana dočekalo je ispred Skupštine Srbije vaterpoliste koji su u subotu postali šampioni sveta.

Ostali sportovi 10.08.2015 | 17:00
Kako su Srbi dočekali zlatne vaterpoliste?!

Srbija je igrala sjajno tokom celog šampionata u Kazanju, a u finalu deklasirala je selekciju Hrvatske sa 11:4.

Posle mladih fudbalera i košarkašica koji su dočekani na balkonu Skupštine Beograda, ispred Skupštine Srbije su se naši zlatni vaterpolisti koji su nastavili niz uspeha koje ove godine prave srpski sportisti.

Po sletanju na Aerodrom "Nikola Tesla", srpski tim dočkan je vodenim lukom, svečanim pozdravom koji se u vazduhoplovstvu koristi u izuzetnim prilikama, kada se ukazuje najviša počast.

Ranije tokom dana predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić priredili su svečani prijem srpskim vaterpolistima. Priliku da čestita zlatnim delfinima imao je i njihov nekadašnji saigrač, a sada ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Pre velikog finala Srbija je ostvarila pobede nad Crnom Gorom, Japanom, Australijom, SAD i Italijom.

Na binu su prvo izašli članovi stručnog štaba, lekarski tim, a ovacijama je dočekan i selektor Dejan Savić. Prisutni su mu skandirali: „Uzeo si trofej, Dejane!“.

Na red su došli i sjajni vaterpolisti, prvo su izašli golmani Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, debitant u A selekciji Nikola Jakšić, zatim Sava Ranđelović, Dušan Mandić, Miloš Ćuk, Milan Aleksić, Stefan Mitrović. Na binu je stigao i najtrofejniji spski vaterpolista Slobodan Nikić, a za njim najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović, Duško Pijetlović, MVP finala Andrija Prlainović i, sa trofejom u rukama, kapiten Živko Gocić.

Prisutnima se prvi obratio kapiten Živko Gocić.

„Dobro veče, hvala na ovom dočeku i što vas ima toliko. Puno nam je srce kada vidimo da ste srećni zbog nas i nadam se da ćemo vas činiti srećnima i ubuduće“, rekao je Gocić.

„Hvala Srbijo, nadam se da vas ovog puta nismo mnogo nervirali, trudili smo se više nego obično. Budite uz nas i na Evropskom prvenstvu U Beogradu u januaru i da tada oborimo sve rekorde“, rekao je Andrija Prlainović.

„Ovo je zlato za sve vas koji ste nas bordili, nije bilo lako, ali potrudićemo se da uzmemo i evropsko zlato i osvojimo Olimpijske igre“, rekao je Dušan Mandić.

"Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju, prvi put izalzim pred Skupštinu, nadam da će biti još ovakvih dočeka", rekao je najmlađi srpski reprezentativac Nikola Jakšić.

Komentari / 0

Ostavite komentar