Мото ГП: Маркес и даље влада на тлу САД!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес тријумфовао је на десетој трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата, Великој награди Индијанаполиса.

Остали спортови 10.08.2015 | 16:40
Мото ГП: Маркес и даље влада на тлу САД!

Актуелни шампион краљевске класе на стази „Индијанаполис Мотор Спидвеј“ дошао до треће победе у овогодишњем шампионату, а 48. у каријери.

Друго место, са мање од секунде заостатка, заузео је Хорхе Лоренцо на Јамахи, док се на трећем степенику победничког постоља нашао деветоструки светски шампион Валентино Роси.

Велика награда Индијанаполиса није донела узбуђења колико су се многи надали, али је била неизвесна. Лоренцо је био тај који је водио током већег дела трке, али је Маркес стрпљиво чекао свој тренутак и пет кругова пре краја извео маневар који је одлучио победника. Млади Шпанац је тако наставио доминацију на тлу Сједињених Држава, пошто је од дебија у најјачој класи славио на седам трка, колико их је и укупно вожено у последње три сезоне тамо.

Иза њих двојице велику борбу водили су 'Доктор' и други возач Репсол Хонде Дани Педроса, а Роси ју је решио у последњем кругу. Педроса је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред Андрее Јанонеа на Дукатију, који је водио сјајну битку са возачем Јамахе Тех 3 Бредлијем Смитом. Смитов тимски колега Пол Еспаргаро био је седми, а прву десеторицу комплетирали су Кал Крачлоу на Хонди екипе ЛЦР, возач Дукатија Андреа Довициозо и Данило Петручи на Прамак Дукатију.

Роси тренутно има 195 бодова на челу генералног пласмана, девет више од Лоренца, док Маркес на трећем месту има 139.

Овогодишњи Мото ГП шампионат се наставља већ следеће недеље трком за Велику награду Чешке у Брну.

Коментари / 0

Оставите коментар