Moto GP: Markes i dalje vlada na tlu SAD!

Vozač Repsol Honde Mark Markes trijumfovao je na desetoj trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Indijanapolisa.

Ostali sportovi 10.08.2015 | 16:40
Moto GP: Markes i dalje vlada na tlu SAD!

Aktuelni šampion kraljevske klase na stazi „Indijanapolis Motor Spidvej“ došao do treće pobede u ovogodišnjem šampionatu, a 48. u karijeri.

Drugo mesto, sa manje od sekunde zaostatka, zauzeo je Horhe Lorenco na Jamahi, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao devetostruki svetski šampion Valentino Rosi.

Velika nagrada Indijanapolisa nije donela uzbuđenja koliko su se mnogi nadali, ali je bila neizvesna. Lorenco je bio taj koji je vodio tokom većeg dela trke, ali je Markes strpljivo čekao svoj trenutak i pet krugova pre kraja izveo manevar koji je odlučio pobednika. Mladi Španac je tako nastavio dominaciju na tlu Sjedinjenih Država, pošto je od debija u najjačoj klasi slavio na sedam trka, koliko ih je i ukupno voženo u poslednje tri sezone tamo.

Iza njih dvojice veliku borbu vodili su 'Doktor' i drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, a Rosi ju je rešio u poslednjem krugu. Pedrosa je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Andree Janonea na Dukatiju, koji je vodio sjajnu bitku sa vozačem Jamahe Teh 3 Bredlijem Smitom. Smitov timski kolega Pol Espargaro bio je sedmi, a prvu desetoricu kompletirali su Kal Kračlou na Hondi ekipe LCR, vozač Dukatija Andrea Doviciozo i Danilo Petruči na Pramak Dukatiju.

Rosi trenutno ima 195 bodova na čelu generalnog plasmana, devet više od Lorenca, dok Markes na trećem mestu ima 139.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja već sledeće nedelje trkom za Veliku nagradu Češke u Brnu.

Komentari / 0

Ostavite komentar