Америчка демократија стигла и на Кубу

Око 90 припадника кубанске опозиције приведено је после скупа на којем су демонстрансти носили маске с ликом америчког председника Барака Обаме, алудирајући на повољне шансе које се за Кубу јављају успостављањем дипломатских односа са САД.

Свијет 10.08.2015 | 11:55
Америчка демократија стигла и на Кубу

Полицајци у униформи и цивилу ухапсили су у недељу увече демонстранте док су се враћали кући после скупа опозиционе групе "Даме у белом" одржаног у Хавани.

Многи окупљени су и даље носили маске с Обаминим ликом после скупа одржаног уочи отварања америчке амбасаде. Очекује се да ће амерички државни секретар Џон Кери у петак присуствовати свечаном отварању те амбасаде, након што је у јулу отворена кубанска амбасада у Вашингтону.

Он (Обама) је одговоран за све што се дешава на Куби. Обама треба да кубанској влади наметне одређене услове како би престало кршење људских права на острву, изјавила је председник опозиционе групе "Даме у белом" Берта Солер.

"Даме у белом" је најпознатија опозициона група на Куби која је 2005. година освојила награду "Сахаров" Европског парламента која се додељује за борбу у заштити људских права.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар