Поново убијен црнац у Фергусону

Младића у Фергусону, упуцала је полиција, који је у критичном стању пребачен у болницу, у Сент Луису. Пуцњава се десила дан послије протеста с циљем обиљежавања убиства Мајкла Брауна, ненаоружаног афро - американца, кога је убио полицајац, бијелац. 

Свијет 10.08.2015 | 10:43
Поново убијен црнац у Фергусону

Поново је убијен је црнац у Фергусону и то при спонтаној демонстрацији у част обиљежавања смрти Мајкла Брауна, убијеног прије годину дана. Свједоци тврде да је убијени био везан лисицама, а пронађен је у локви крви. Полицајци су потегнули оружје и упуцали човјека, а затим се један од њих надвио над жртвом, која је још била жива. Полиција је позвала хитну помоћ, међутим, за тог младог човјека је већ било прекасно. Иначе, полиција је захтијевала од демонстраната да се разиђу, пошто су они претходно блокирали улицу и наводно обили локалну радњу. Након тога, дошло је до пуцњаве у којој је поново убијен афро - американац. Један од политичара је потом изјавио да је полиција морала да реагује, јер су неки од протестаната користили ситуацију да би правили нереде и пљачкали. Он је оцијенио да је жалосно то што су демонстранти искористили прилику и покушали да праве неред, међутим, није осудио убијање ненаоружаног човјека. 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

10.08.2015 09:51

Фашисти! Убити некога што прави неред или пљачка то не ради ни ИСИЛ. Појешће они сами себе. Мање се повлачио пиштољ на дивљем западу него сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

10.08.2015 10:43

Збиља су превршили сваку мјеру. Убијају те црнце ко псе на улици. Чудо да није дошло до градјанског рата тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

отето проклето

10.08.2015 11:27

Све дошљаке који су населили Америку треба вратити у земље одакле су дошли. Америка припада Индијанцима то јест аутохтоним америчким племенима који су од памтивијека на том континенту.

ОДГОВОРИТЕ