Грчка и њени кредитори близу договора

Преговори између Грчке и њених кредитора о новом пакету финансијске помоћи ушли су у завршну фазу и договор би могао да буде постигнут у наредних 48 сати, саопштили су вечерас у Атини извори блиски преговарачким тимовима.

Свијет 10.08.2015 | 08:15
Грчка и њени кредитори близу договора

Разговори су у завршној фази, изјавио је у суботу грчки министар економије Јоргос Статакис пре наставка преговора данас после подне у Атини.

Грчки министри финансија и економије Еуклид Цакалотос и Јоргос Статакис наставили су преговоре с преставницима Европске централне банке (ЕЦБ), Међународног монетарног фонда (ММФ) и Европског стабилизационог механизма (ЕСМ).

Преговори добро напредују и могли би да буду завршени у уторак", изјавио је Франс пресу извор близак Европској унији и додао да се тренутно разговара о приоритетним акцијама које грчка влада треба да предузме.

Текст договора, када буде био постигнут, требало би да усвоји грчки парламент након чега ће бити представљен министрима еврозоне.

Преговори се односе на трећи пакет помоћи у вредности од око 85 милијарди евра у наредне три године. Очекује се да би та помоћ могла бити одобрена до 20. августа.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар