СП: Србија за свјетску титулу уништила Хрватску!

Браво, браво, браво и опет браво! Колико храборсти ови момци имају толико нема воде у базену... Ма, нема толико ни у мору! Све је било као из бајке, са прелепим крајем и реченицом - СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА! Српски ватерполисти савладали су селекцију Хрватске са 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 3:0) и окитила се златом у Казању.

Остали спортови 08.08.2015 | 22:12
СП: Србија за свјетску титулу уништила Хрватску!

Нема нико јачи! Ватерполисти Србије нови су светски шампион. Изабраници Дејана Савића у финалу светског првенства у Казању савладали су Хрватску са 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0) и тако објединили титуле, јер у свом власништву већ имају пехар европског шампиона освојен прошле године у Будимпешти.

Ово је, откако се репрезентација такмичи под именом Србија, друга титула светског првака, а сада преостаје да следеће године генерација коју предводи капитен Живко Гоцић заокружи циклус освајањем олимпијског злата у Рио де Жанеиру.

Само на почетку су хрватски ватерполисти били за нијансу бољи, али осим тог вођства од 2:0 у базену су постојали само српски репрезентативци.

Није било лоше карике у тиму светског шампиона. Одбрана је, као и увек, функционисала готово беспрекорно, до те мере да је на крају првог полувремена Хрватска остала на та два гола са старта.

Андрија Прлаиновић и Филип Филиповић маестрално су предводили екипу у наставку утакмице. Када се распуцао и Ћук, било је јасно ко ће да стави златно одличје на груди. Чак и када је деловало да Хрвати могу да се приближе, то је у ствари била фатаморгана.

Последња четвртина била је само лекција из ватерпола српских играча хрватским колегама. Могли су да уживају и селектори и репрезентативци. Више није била важна ни тактика, ни игра, само када ће судије да означе крај.

Дакле, ватерполисти се у недељу враћају у Београд, балкон скупштине града је спреман за још један дочек шампиона.

Није било грешке од старта, па до краја такмичења. Онај ватерполо који су приказивали ватерполисти Србије није одавно гледан, уствари никада! Тотална доминација у групи, а затим и Аустралија, па Италија, сви су падали редом, а онда је дошла и Хрватска. И онда је прошла као и остали.

Нису "делфини" обећавали злато, само су рекли да ће се трудити и дати све у базену, последњи дах и део душе... И то су учинили.

Србијо, најбоља си на свету, Хрватска је на дну базена!

А сада остаје још само олимпијско злато...

Слави Србијо, првак си света!

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дервента

08.08.2015 20:19

Све цеститке насим ватерполистима, стварно су за класу изнад свих и хвала им за овакву побједу над хрватима, било је узивање гледати овакву доминацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

08.08.2015 20:44

Зао ми је Хрвата!Ха,Ха,Ха...Браво момци свака вам цаст!!!Србија,Србија!!!Wорлд Цхампион!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рааааа

09.08.2015 03:06

Брааавооо.....Србијоооо

ОДГОВОРИТЕ