SP: Srbija za svjetsku titulu uništila Hrvatsku!

Bravo, bravo, bravo i opet bravo! Koliko hraborsti ovi momci imaju toliko nema vode u bazenu... Ma, nema toliko ni u moru! Sve je bilo kao iz bajke, sa prelepim krajem i rečenicom - SRBIJA JE PRVAK SVETA! Srpski vaterpolisti savladali su selekciju Hrvatske sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 3:0) i okitila se zlatom u Kazanju.

Ostali sportovi 08.08.2015 | 22:12
SP: Srbija za svjetsku titulu uništila Hrvatsku!

Nema niko jači! Vaterpolisti Srbije novi su svetski šampion. Izabranici Dejana Savića u finalu svetskog prvenstva u Kazanju savladali su Hrvatsku sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0) i tako objedinili titule, jer u svom vlasništvu već imaju pehar evropskog šampiona osvojen prošle godine u Budimpešti.

Ovo je, otkako se reprezentacija takmiči pod imenom Srbija, druga titula svetskog prvaka, a sada preostaje da sledeće godine generacija koju predvodi kapiten Živko Gocić zaokruži ciklus osvajanjem olimpijskog zlata u Rio de Žaneiru.

Samo na početku su hrvatski vaterpolisti bili za nijansu bolji, ali osim tog vođstva od 2:0 u bazenu su postojali samo srpski reprezentativci.

Nije bilo loše karike u timu svetskog šampiona. Odbrana je, kao i uvek, funkcionisala gotovo besprekorno, do te mere da je na kraju prvog poluvremena Hrvatska ostala na ta dva gola sa starta.

Andrija Prlainović i Filip Filipović maestralno su predvodili ekipu u nastavku utakmice. Kada se raspucao i Ćuk, bilo je jasno ko će da stavi zlatno odličje na grudi. Čak i kada je delovalo da Hrvati mogu da se približe, to je u stvari bila fatamorgana.

Poslednja četvrtina bila je samo lekcija iz vaterpola srpskih igrača hrvatskim kolegama. Mogli su da uživaju i selektori i reprezentativci. Više nije bila važna ni taktika, ni igra, samo kada će sudije da označe kraj.

Dakle, vaterpolisti se u nedelju vraćaju u Beograd, balkon skupštine grada je spreman za još jedan doček šampiona.

Nije bilo greške od starta, pa do kraja takmičenja. Onaj vaterpolo koji su prikazivali vaterpolisti Srbije nije odavno gledan, ustvari nikada! Totalna dominacija u grupi, a zatim i Australija, pa Italija, svi su padali redom, a onda je došla i Hrvatska. I onda je prošla kao i ostali.

Nisu "delfini" obećavali zlato, samo su rekli da će se truditi i dati sve u bazenu, poslednji dah i deo duše... I to su učinili.

Srbijo, najbolja si na svetu, Hrvatska je na dnu bazena!

A sada ostaje još samo olimpijsko zlato...

Slavi Srbijo, prvak si sveta!

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Derventa

08.08.2015 20:19

Sve cestitke nasim vaterpolistima, stvarno su za klasu iznad svih i hvala im za ovakvu pobjedu nad hrvatima, bilo je uzivanje gledati ovakvu dominaciju.

ODGOVORITE
Name

JA

08.08.2015 20:44

Zao mi je Hrvata!Ha,Ha,Ha...Bravo momci svaka vam cast!!!Srbija,Srbija!!!World Champion!

ODGOVORITE
Name

raaaaa

09.08.2015 03:06

Braaavooo.....Srbijoooo

ODGOVORITE