Милановић одбацио Вучићеву иницијативу

Премијер Хрватске Зоран Милановић одбацио је иницијативу председника Владе Србије Александра Вучића о успостављању заједничког дана сећања на жртве сукоба на простору бивше Југославије и пре него што је тај предлог добио званичну форму.

Регион 08.08.2015 | 21:53
Милановић одбацио Вучићеву иницијативу

"Уз дужно поштовање и саучешће, нити ми икоме прописујемо празнике и дане жалости, нити ће ико то нама", рекао је Зоран Милановић, пренела је агенција Хина.

Милановић је то изјавио у Сињу, где је био на отварању Музеја Алке, у склопу обележавања 300. годишњице Сињске алке, наводи Тањуг.

Вучић је јуче најавио да ће на предстојећој конференцији о западном Балкану у Бечу, предложити заједнички дан сећања на жртве сукоба на простору бивше Југославије.

Српски премијер је, на конференцији за новинаре, казао да ће на скупу 27. августа у Бечу, али и пре тога, предложити свим лидерима чије су земље учествовале у сукобима на простору бивше Југославије, да се код нас на Западном Балкану пронађе један заједнички дан сећања на све жртве, које не бисмо разликовале по националној припадности.

Инцијативу је подржао председник Републике Српске, који је истакао да је то добра иницијатива која долази у правом тренутку и део је континуитета мировних напора које Србија чини на јачању помирења и сарадње у региону.

Извор: РТС

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

08.08.2015 13:42

КАКО СЕ САМО БЛАМИРАТЕ У МЕДЈУНАРОДНИМ ОДНОСИМА БРАЦО СРБИ, Е МОЈ АЛЕКСАНДРЕ ВУЦИЦУ И МИОДРАЗЕ ДОДИКУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

08.08.2015 15:49

Иако је Вучићева идеја за сваку похвалу тешко је повјеровати да ће је прихватити Хрвати и Бошњаци. Они се пред свијетом представљају као једине жртве у ратовима на простору бивше Југославије, а неће да признају да су они чинили нечувене злочине над српским народом.У томе их подржавају Америка и западне земље које на тај начин чине велики гријех према српскком народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сале

08.08.2015 17:50

Тако је

Name

Зеро

08.08.2015 18:47

Сви цу цинили злоцине. Свак нек зали своје зртве,засто би се сад изједнацавали кад нема потребе за тим.

Name

Мислилац

09.08.2015 08:25

Стварно ме изненадјује овај премијер, па стално нешто искаце без потребе, пруза руку, ово-оно. Пусти, нека зивот иде полако, не трци за онима који те неце, нека време донесе неке боље дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

09.08.2015 09:31

Истина се зна да је нису предали Крајина никад не би пала у руке Хрвата, а то шта они славе је њихово право да над старцима и нејачи се сила демонстрира имају право да славе, а ми да тугујемо за неуспјехом политике и трговине територијом има она народна кад се Срби слозе да видиш и то Бозе. Биће опет, али овај пут ја н еби био Против Срба јер толики бјес је у нама ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не мозе

09.08.2015 10:29

Нисмо исти, ко напада и ко се брани не мозе у исти кош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

09.08.2015 11:45

И јесте глупа иницијатива Вучића коју треба одбити. Мој Вучићу ти стално себе бламираш са "пружањем" руке вјековним душманима, зато пази да кад је толико пружаш да не останеш без ње, сјети се Поточара.Срби хоће на силу да буду добри са вишевијековним душманима и непријатељима а Вучић хоће то да помири то је немогуће.Срби треба да се што више повезују са својим доказаним пријатељима Русима и то је то а не ићи упорно у лицемјерну ЕУ и НЕ у та историјска "помирења" са Хрватима, Бошњацима и Албанцима ту нема помирења.

ОДГОВОРИТЕ