Milanović odbacio Vučićevu inicijativu

Premijer Hrvatske Zoran Milanović odbacio je inicijativu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića o uspostavljanju zajedničkog dana sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i pre nego što je taj predlog dobio zvaničnu formu.

Region 08.08.2015 | 21:53
Milanović odbacio Vučićevu inicijativu

"Uz dužno poštovanje i saučešće, niti mi ikome propisujemo praznike i dane žalosti, niti će iko to nama", rekao je Zoran Milanović, prenela je agencija Hina.

Milanović je to izjavio u Sinju, gde je bio na otvaranju Muzeja Alke, u sklopu obeležavanja 300. godišnjice Sinjske alke, navodi Tanjug.

Vučić je juče najavio da će na predstojećoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču, predložiti zajednički dan sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Srpski premijer je, na konferenciji za novinare, kazao da će na skupu 27. avgusta u Beču, ali i pre toga, predložiti svim liderima čije su zemlje učestvovale u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, da se kod nas na Zapadnom Balkanu pronađe jedan zajednički dan sećanja na sve žrtve, koje ne bismo razlikovale po nacionalnoj pripadnosti.

Incijativu je podržao predsednik Republike Srpske, koji je istakao da je to dobra inicijativa koja dolazi u pravom trenutku i deo je kontinuiteta mirovnih napora koje Srbija čini na jačanju pomirenja i saradnje u regionu.

Izvor: RTS

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

08.08.2015 13:42

KAKO SE SAMO BLAMIRATE U MEDJUNARODNIM ODNOSIMA BRACO SRBI, E MOJ ALEKSANDRE VUCICU I MIODRAZE DODIKU...

ODGOVORITE
Name

Sale

08.08.2015 15:49

Iako je Vučićeva ideja za svaku pohvalu teško je povjerovati da će je prihvatiti Hrvati i Bošnjaci. Oni se pred svijetom predstavljaju kao jedine žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, a neće da priznaju da su oni činili nečuvene zločine nad srpskim narodom.U tome ih podržavaju Amerika i zapadne zemlje koje na taj način čine veliki grijeh prema srpskkom narodu.

ODGOVORITE
Name

Re Sale

08.08.2015 17:50

Tako je

Name

Zero

08.08.2015 18:47

Svi cu cinili zlocine. Svak nek zali svoje zrtve,zasto bi se sad izjednacavali kad nema potrebe za tim.

Name

Mislilac

09.08.2015 08:25

Stvarno me iznenadjuje ovaj premijer, pa stalno nešto iskace bez potrebe, pruza ruku, ovo-ono. Pusti, neka zivot ide polako, ne trci za onima koji te nece, neka vreme donese neke bolje dane.

ODGOVORITE
Name

Patriota

09.08.2015 09:31

Istina se zna da je nisu predali Krajina nikad ne bi pala u ruke Hrvata, a to šta oni slave je njihovo pravo da nad starcima i nejači se sila demonstrira imaju pravo da slave, a mi da tugujemo za neuspjehom politike i trgovine teritorijom ima ona narodna kad se Srbi sloze da vidiš i to Boze. Biće opet, ali ovaj put ja n ebi bio Protiv Srba jer toliki bjes je u nama ...

ODGOVORITE
Name

Ne moze

09.08.2015 10:29

Nismo isti, ko napada i ko se brani ne moze u isti koš.

ODGOVORITE
Name

Ранко75

09.08.2015 11:45

И јесте глупа иницијатива Вучића коју треба одбити. Мој Вучићу ти стално себе бламираш са "пружањем" руке вјековним душманима, зато пази да кад је толико пружаш да не останеш без ње, сјети се Поточара.Срби хоће на силу да буду добри са вишевијековним душманима и непријатељима а Вучић хоће то да помири то је немогуће.Срби треба да се што више повезују са својим доказаним пријатељима Русима и то је то а не ићи упорно у лицемјерну ЕУ и НЕ у та историјска "помирења" са Хрватима, Бошњацима и Албанцима ту нема помирења.

ODGOVORITE