Изумитељ селфи штапа-милионер

Један од најпопуларнијих и наједноставнијих изума данашњице, селфи штап, не престаје да изазива контроверзе. И док једни тврде да је корисна стварчица, други се згражавају кад га виде. Међутим, неоспорно је да неко зарађује огромне паре од овог изума. Ко је та особа?

Занимљивости 08.08.2015 | 12:30
Изумитељ селфи штапа-милионер

И док се у јавности већ дуже времена води расправа ко је први изумео селфи штап, титулу оца овог геџета пригрлио је Вејн Фром. Овај канадски проналазач признаје да није био први коме је ова идеја пала на памет, али не пориче да јесте први који је овај производ направио универзалним и популаризовао до те мере да је постао стандардна опрема многих туриста.

- Мој штап је први који може да се прилагоди било ком фотоапарату или телефону. Жеља ми је била да направим нешто што не мора да буде стационирано као што су стара постоља за фотоапарате, него нешто што у сваком тренутку може да ми буде при руци и у руци - рекао је Форм.

Он је 2005. године одлучио да заштити свој производ, па се тако његов изум нашао на листи америчког завода за патенте под називом "додатак за коришћење фотоапарата".

Међутим, врло брзо је схватио да не може да тужи компаније које на кинеским сајтовима продају јефтине копије његовог производа. Сама идеја није ствар која је могла да се заштити, а чак и да је могла, свакако није била његова. Али оно што је могао да уради јесте да патентира Qуик Под.

Он је приступио стратегији да направи неупоредиво квалитнији производ по приступачној ценим који се "неће дрмати и док скочите из авиона". И успео је!

Његова верзија је нарочито постала популарна код екстремних спортиста широм света.

Форм је до данас продао више од милион Qуик Подова, а његов производ се продаје у 42 државе на свету.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар