Ослабљени Срби поражени од Француске!

Репрезентација Србије поражена је од Француске 78:65 у Нансију у оквиру припремног турнира за Европско првенство.

Кошарка 07.08.2015 | 22:00
Ослабљени Срби поражени од Француске!

Треба напоменути да Александра Ђорђевић није могао да рачуна на Милоша Теодосића, Драгана Милосављевића и Зорана Ерцега, који су остали у Београду због лакших повреда, док је домаћин био у пуном саставу.

Наша селекција је током већег дела меча јурила предност ривала, да би на средини последње деонице успела да приђе на само три поена заостатка, али није имала снаге за тотални преокрет.

После дуела и тријумфа над Мађарском у Крањској Гори, који је био затвореног типа, ово је био први званични припремни сусрет 'Орлова'.

У суботу је за 20.30 на програму је дуел са Русијом у Лиону.

'Орлови' се у недељу пред поноћ враћају у Београд где настављају припреме, а следи турнир у Комбанк арени, када ће Французи гостовати у Београду. а учествују и Кина, Русија и Венецуела.

Првенство Старог континента на програму је од 5. до 20. септембра, а група наше селекција играће се у Берлину – коју чине још Немачка, Италија, Шпанија, Турска и Исланд.

Србија: Симоновић, Пот, Богдановић, Бјелица, Марковић, Калинић, Кешељ, Радуљица, Штимац, Недовић, Митровић, Дангубић, Кузмић, Милутинов

Француска: Ертел, Батум, Де Коло, Паркер, Гобер, Ловерњ, Желабал, Дијао, Ажинса, Козер, Фурније, Серафан, Пијетрус, Дио

Наша селекција није најбоље ушла у дуел, па су домаћини предвођени Паркером и Батуом створили осетнију предност (12:5), али су се 'Орлови' пробудили, заиграли агресивније и ангажованије, и на крилима Богдана Богдановића успели да се резултатски врате. Бек Фенербахчеа погодио је три тројке, а у уводних десет минута убацио је укупно 11 поена. Коначан резултат прве деонице поставио је Дио двојком уз звук сирене – 22:25.

Почетак друге четвртине обележила је нешто слабија игра на обе стране, да би поново Французи, предвођени својим најбољим играчем, успели да се 'одлепе'. Плејмејкер Сан Антонија је са линије слободних бацања крунисао серију свог тима од 10:2, па је Ђорђевић морао да реаугује тајм-аутом (24:33). Потез нашег селектора уродио је плодом, Бјелица је погодио тројку са девет метара, а затим је уследила сјајна тимска одбрана, после које је Богдановић, из тешке ситуације, пропустио прилику да додатно приближи наш тим. Ипак, треба напоменути и више него очигледан 'домаћински' критеријум суђења – 27:33.

Наставили су наши момци да се муче у нападу, да би затим Батум, на једној, и Богдановић, на другој страни, погодили за три поена. Таман када се Србија поново приближила уследила су два 'празна' напада, а после закуцавања Гобера и поена Батума са 'линије' Французи су поново стекли двоцифрену предност (34:44). Серију ривала прекинуо је Бјелица са четири везана поена, Недовић је одговорио истом мером на тројку Де Колоа, али Србија није успела да значајније смањи заостатак пред последњих десет минута – 49:56.

Последњи период игре почео је веома лоше по Србију, пошто је Француска убацила нове две тројке, али су Радуљица и Богдановић, својом петом тројком, анулирали лош старт, да би после погодака Калинића и Марковића селектор домаћина морао да реагује тајм-аутом (57:62). После закуцавања Радуљице успели су наши момци да се приближе на само три поена заостатка, али је на другој страни убрзо одговорио Паркер (2+1), па је после полагања и бацања Де Колоа предност поново била двоцифрена (61:71). Србија је од тог тренутка тотално пала, а домаћин је до краја сусрета успео да учини тријумф убедљивијим – 65:78.

Коментари / 0

Оставите коментар