Oslabljeni Srbi poraženi od Francuske!

Reprezentacija Srbije poražena je od Francuske 78:65 u Nansiju u okviru pripremnog turnira za Evropsko prvenstvo.

Košarka 07.08.2015 | 22:00
Oslabljeni Srbi poraženi od Francuske!

Treba napomenuti da Aleksandra Đorđević nije mogao da računa na Miloša Teodosića, Dragana Milosavljevića i Zorana Ercega, koji su ostali u Beogradu zbog lakših povreda, dok je domaćin bio u punom sastavu.

Naša selekcija je tokom većeg dela meča jurila prednost rivala, da bi na sredini poslednje deonice uspela da priđe na samo tri poena zaostatka, ali nije imala snage za totalni preokret.

Posle duela i trijumfa nad Mađarskom u Kranjskoj Gori, koji je bio zatvorenog tipa, ovo je bio prvi zvanični pripremni susret 'Orlova'.

U subotu je za 20.30 na programu je duel sa Rusijom u Lionu.

'Orlovi' se u nedelju pred ponoć vraćaju u Beograd gde nastavljaju pripreme, a sledi turnir u Kombank areni, kada će Francuzi gostovati u Beogradu. a učestvuju i Kina, Rusija i Venecuela.

Prvenstvo Starog kontinenta na programu je od 5. do 20. septembra, a grupa naše selekcija igraće se u Berlinu – koju čine još Nemačka, Italija, Španija, Turska i Island.

Srbija: Simonović, Pot, Bogdanović, Bjelica, Marković, Kalinić, Kešelj, Raduljica, Štimac, Nedović, Mitrović, Dangubić, Kuzmić, Milutinov

Francuska: Ertel, Batum, De Kolo, Parker, Gober, Lovernj, Želabal, Dijao, Ažinsa, Kozer, Furnije, Serafan, Pijetrus, Dio

Naša selekcija nije najbolje ušla u duel, pa su domaćini predvođeni Parkerom i Batuom stvorili osetniju prednost (12:5), ali su se 'Orlovi' probudili, zaigrali agresivnije i angažovanije, i na krilima Bogdana Bogdanovića uspeli da se rezultatski vrate. Bek Fenerbahčea pogodio je tri trojke, a u uvodnih deset minuta ubacio je ukupno 11 poena. Konačan rezultat prve deonice postavio je Dio dvojkom uz zvuk sirene – 22:25.

Početak druge četvrtine obeležila je nešto slabija igra na obe strane, da bi ponovo Francuzi, predvođeni svojim najboljim igračem, uspeli da se 'odlepe'. Plejmejker San Antonija je sa linije slobodnih bacanja krunisao seriju svog tima od 10:2, pa je Đorđević morao da reauguje tajm-autom (24:33). Potez našeg selektora urodio je plodom, Bjelica je pogodio trojku sa devet metara, a zatim je usledila sjajna timska odbrana, posle koje je Bogdanović, iz teške situacije, propustio priliku da dodatno približi naš tim. Ipak, treba napomenuti i više nego očigledan 'domaćinski' kriterijum suđenja – 27:33.

Nastavili su naši momci da se muče u napadu, da bi zatim Batum, na jednoj, i Bogdanović, na drugoj strani, pogodili za tri poena. Taman kada se Srbija ponovo približila usledila su dva 'prazna' napada, a posle zakucavanja Gobera i poena Batuma sa 'linije' Francuzi su ponovo stekli dvocifrenu prednost (34:44). Seriju rivala prekinuo je Bjelica sa četiri vezana poena, Nedović je odgovorio istom merom na trojku De Koloa, ali Srbija nije uspela da značajnije smanji zaostatak pred poslednjih deset minuta – 49:56.

Poslednji period igre počeo je veoma loše po Srbiju, pošto je Francuska ubacila nove dve trojke, ali su Raduljica i Bogdanović, svojom petom trojkom, anulirali loš start, da bi posle pogodaka Kalinića i Markovića selektor domaćina morao da reaguje tajm-autom (57:62). Posle zakucavanja Raduljice uspeli su naši momci da se približe na samo tri poena zaostatka, ali je na drugoj strani ubrzo odgovorio Parker (2+1), pa je posle polaganja i bacanja De Koloa prednost ponovo bila dvocifrena (61:71). Srbija je od tog trenutka totalno pala, a domaćin je do kraja susreta uspeo da učini trijumf ubedljivijim – 65:78.

Komentari / 0

Ostavite komentar