СП - финале: Србија - Хрватска, најаве селектора...

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић оценио је да главни посао у финалу СП мора да одради одбрана. Селектор ватерполиста Хрватске Ивица Туцак рекао је да у финалу Светског првенства са Србијом очекује прави спектакл.

Остали спортови 08.08.2015 | 12:20
СП - финале: Србија - Хрватска, најаве селектора...

Србија се пласирала у финале у Казању победом над Италијом (10:6), а у борби за злато састаје се са Хрватском у суботу у 21 сат.

"Тај меч може да буде круна каријере неког играча. Највећи адути Хрвата су голман Павић, центри и сјајни Сукно. Наш одговор мора да буде одбрана. Растерећени смо и једни и други, познајемо се, биће то другачији меч од оног са Италијом. Финале је, нема лаког противника", рекао је Савић.

"Србија је против Италије играла сјајно и очекивао сам њену победу. Ми смо са Грцима на крају играли стресни меч којег је требало раније да решимо . Покушаћемо да победимо. Морамо да пазимо на српски шут са пет метара, одлучиће инспирација и мотив", поручио је Туцак.

Голман Јосип Павић такође је навео да је предстојеће финале "ватерполо празник, прави спектакл".

"Обе екипе су заслужено у финалу. Адут оба тима је одбрана и што мање примљених позиционих голова. Нама недостаје Никша Добуд, Србији Никола Рађен, али сада није време за плакање", рекао је Павић.

Хрвати су били светски прваци 2007, Србија 2011, а сви се слажу да најбољи тимови играју у најважнијем мечу и са обе стране се чују само комплименти за противника, али и вера у своју екипу.

Ватерполисти Србије и Хрватске до сада су се састајали 20 пута, Србија води 11:7, уз два ремија.

Златну ватерполо медаљу у Казању Медјународна пливачка федерација наградјује са 80.000 долара, сребро са 70.000.

Победник дуела за бронзано одличје измедју Италије и Грчке, поред олимпијске визе за Рио, добиће 60.000, а поражени 50.000 долара.

Србија је освајањем Светске лиге у јуну већ обезбедила директно учешће на Олимпијским играма следеће године у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар