SP - finale: Srbija - Hrvatska, najave selektora...

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić ocenio je da glavni posao u finalu SP mora da odradi odbrana. Selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak rekao je da u finalu Svetskog prvenstva sa Srbijom očekuje pravi spektakl.

Ostali sportovi 08.08.2015 | 12:20
SP - finale: Srbija - Hrvatska, najave selektora...

Srbija se plasirala u finale u Kazanju pobedom nad Italijom (10:6), a u borbi za zlato sastaje se sa Hrvatskom u subotu u 21 sat.

"Taj meč može da bude kruna karijere nekog igrača. Najveći aduti Hrvata su golman Pavić, centri i sjajni Sukno. Naš odgovor mora da bude odbrana. Rasterećeni smo i jedni i drugi, poznajemo se, biće to drugačiji meč od onog sa Italijom. Finale je, nema lakog protivnika", rekao je Savić.

"Srbija je protiv Italije igrala sjajno i očekivao sam njenu pobedu. Mi smo sa Grcima na kraju igrali stresni meč kojeg je trebalo ranije da rešimo . Pokušaćemo da pobedimo. Moramo da pazimo na srpski šut sa pet metara, odlučiće inspiracija i motiv", poručio je Tucak.

Golman Josip Pavić takođe je naveo da je predstojeće finale "vaterpolo praznik, pravi spektakl".

"Obe ekipe su zasluženo u finalu. Adut oba tima je odbrana i što manje primljenih pozicionih golova. Nama nedostaje Nikša Dobud, Srbiji Nikola Rađen, ali sada nije vreme za plakanje", rekao je Pavić.

Hrvati su bili svetski prvaci 2007, Srbija 2011, a svi se slažu da najbolji timovi igraju u najvažnijem meču i sa obe strane se čuju samo komplimenti za protivnika, ali i vera u svoju ekipu.

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske do sada su se sastajali 20 puta, Srbija vodi 11:7, uz dva remija.

Zlatnu vaterpolo medalju u Kazanju Medjunarodna plivačka federacija nagradjuje sa 80.000 dolara, srebro sa 70.000.

Pobednik duela za bronzano odličje izmedju Italije i Grčke, pored olimpijske vize za Rio, dobiće 60.000, a poraženi 50.000 dolara.

Srbija je osvajanjem Svetske lige u junu već obezbedila direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Komentari / 0

Ostavite komentar